2016'da otomobillerde model rüzgârı!

2016'da otomobillerde model rüzgârı!

access_time04 Ocak 2016 09:17
Otomotiv sektöründe 2016’da özellikle “yenilikler” konusunda hayli hızlı olacak
Geçen yıl satışlarda oldukça hareketli ve bereketli günler yaşayan otomotiv firmaları, 2016’da özellikle “yenilikler” konusunda hayli hızlı olacak. Milliyet'te yer alan habere göre, nitekim bu yıl gerek Türkiye’de üretilecek gerekse de satışa çıkacak modellerin sayısı yine bir hayli fazla. İşte, şimdiye kadar belli olan ya da beklenen yeniliklerden bazıları...

BENTLEY
 
Süper lüks Otomobil üreticisinin ilk SUV modeli olan ve büyük ses getiren “Bentayga” modelinin, yılın ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye yollarına çıkması bekleniyor. 

FORD
 
Bu yıl yeni modeller konusunda hayli zengin markalardan biri olan Ford, makyajlanan Kuga, tamamen yeni “Edge”, yeni nesil S-Max ve pick-up sınıfında da yeni Ranger ile ürün gamını zenginleştirecek. Ses getirecek yenilik olan Edge modelinin yılın ikinci yarısında gelmesi beklenirken, Ranger ve S-Max’in ise ilk yarıda Türkiye yollarına çıkması öngörülüyor.

HONDA
 

Markanın en büyük ve merakla beklenen yeniliği, kuşkusuz Gebze tesislerinde üretimine başlanacak yeni nesil yerli Civic Sedan olacak. Türkiye pazarına özel geliştirilen 1.6 lt dizel seçeneğiyle de sunulacak olan Civic Sedan, ABD’de satışa çıkan versiyonla oldukça benzer tasarıma sahip olacak. Honda, ayrıca hareketli bir sınıfta yer alan oyuncusu yeni nesil H-RV’yi de yılın ikinci çeyreğinde satışa sunmayı planlıyor. 

TOYOTA
 
Kuşkusuz bu yıl en çok konuşulacak modeli, Türkiye’de üretimine başlanması beklenen yeni aracı olacak. Geçen yıl konsept olarak seri üretime yakın bir halde tanıtılan C-HR, halen bu konudaki en büyük aday. Aracın, “seri üretime hazır” halinin, bu ayki Detroit Fuarı’nda “Scion” markası altında tanıtılacağı dedikodusu mevcut

ALFA ROMEO 
 
İtalyan üreticinin yeniden yarattığı ve büyük yatırımlar yaptığı yeni “Giulia” modeli, bu yılın en “sıcak” yeniliklerinden biri olacak. Nitekim ilkbahar aylarında, ilk etapta bu modelin Ferrari imzalı 510 HP’lik motora sahip “Quadrifoglio” versiyonu getirilmeye başlanacak. Diğer versiyonları da yıl içinde adım adım satışa sunulacak. 

MERCEDES
 

Lüks markanın bu yılki önemli sürprizleri arasında, bu ay içinde Detroit Fuarı’nda tanıtılacak yeni nesil E-Serisi’nin yanı sıra yeni C-Serisi Coupe bulunacak.  
 
NİSSAN

 
Japon üreticinin 2016’daki en iddialı yeniliği, Nissan Navara olacak. Geçen yıl tanıtılan yeni nesil Navara’nın, gelişmiş donanımları ve güçlü motor seçenekleri bulunacak. Yılın ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa çıkması bekleniyor. 
 
FIAT 
 
2016’da en hareketli markalardan biri olacak. Özellikle de üretim tarafında. Zira yaklaşık 1.5 milyar dolarlık yatırım çerçevesinde geçen yıl üretim ve satışına başlanan sedan model Fiat Egea/Tipo’ya iki kardeş daha gelişor. Hatchback ve Station Wagon versiyonların da üretimine başlayacak olan Tofaş’ın, her iki modeli de yıl içinde Türkiye yollarına çıkarması bekleniyor. Bununla birlikte Fiat’ın, Mitsubishi ile yaptığı işbirliği sonucu üretilen “Fullback” pick-up modelinin de haziran ayında Türkiye’de satılmaya başlanacağı belirtiliyor.
 
OPEL  
 

Bu yıl yeni nesil Astra’nın sport Tourer yani station wagon versiyonunu satışa sunacak olan Opel’in, aynı zamanda markanın en ucuz modeli olarak lanse edilen “Karl”ı da Türkiye’ye getirmesi bekleniyor.
 
MASERATİ 
 

İtalyan markanın SUV sınıfına sokacağı temsilcisi Levante, bu yıl Türkiye yollarına çıkacak iddialı modellerden. Yılın ikinci çeyreğinde geleceği söylenen Levante’nin, farklı tasarımı ve güçlü motor seçenekleriyle ilgi çekmesi, markanın satışlarına olumlu etki sağlaması bekleniyor.
 
VOLKSWAGEN 
 
Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni nesil “Tiguan”ın, Nisan ayından itibaren Türkiye’de olması bekleniyor. Araçta, 1.6 lt dizel motor seçeneği artık mevcut olacak. Bu motorun DSG ile kombinasyonu beklentiler arasında.
 
JAGUAR 

 
İngiliz markanın ilk SUV modeli olan F-Pace’in, bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye’de satışa sunulacağı belirtiliyor. Aracın benzinli ve dizel motor seçenekleriyle getirilmesi, ancak ağırlık olarak dizel versiyonuyla satılması bekleniyor. 
 
KIA 
 
Markanın halen Türkiye’de en çok satan modeli konumunda bulunan Sportage, bu yılın mart ayından itibarın tamamen yeni nesliyle satılmaya başlanacak. Geçen yıl Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni nesil Sportage’da, 1.6 lt dizel ve otomatik şanzıman seçeneğinin olacağı belirtiliyor. 
 
VOLVO 

 
Model yenileme hamlesinin son ürünü, S80’in yerine geçecek “S90” olacak. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni S90’ın, bu yıl içinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor. 
 
PEUGEOT

 
Markanın bu yıl için bilinen en büyük yeniliği, orta sınıftaki 308 modelinin GTi versiyonu. Bu versiyon, 1.6 litre turbo motorla, 270 HP’lik güce sahip...
 
SKODA
 

2016’yı “sürprizler yılı” olarak niteleyen markanın yenilikleri, gerçekten de sürpriz niteliğinde. Nitekim bu yıl içinde tanıtılması beklenen yeni nesil “Yeti”nin yanı sıra ilk kez markanın yelpazesinde yer alması beklenen “7 kişilik SUV” modeline ilişkin resmen açıklanmış detay veya görüntü bulunmuyor. Ancak, özellikle 7 kişilik SUV modelinin, yıl sonuna kadar Türkiye’de olması bekleniyor. 
 
RENAULT

 
Bu yılın hareketli markaları arasında yer alan Renault, hem üreteceği hem de satışa sunacağı modeller açısından hayli zengin. Nitekim bu yılın ilkbahar aylarında yeni nesil “sedan” modelinin Bursa’da üretimine başlayacak Renault, yeni lüks modeli Talisman’ı şubat ayında, yeni nesil Megane Hatchback’i de nisan ayında Türkiye’de satışa sunacak.
 
MAZDA
 
Çok konuşulan efsanevi spor modeli MX-5’in yeni nesli, nihayet bu yıl Türkiye’de satılmaya başlanacak. 120 HP’lik 1.5 lt motor seçeneğiyle geleceği söylenen yeni MX-5, bir aksilik olmazsa baharda yollarda olacak. Markanın, bu yıl içinde ayrıca Mazda3’in dizel motorlu seçeneğini de getirmesi bekleniyor.
 
HYUNDAI
 

Geçen yıl i20 ailesi ve Tucson ile ses getiren Hyundai, 2016’da da boş durmayacak. Nitekim Türkiye’de üretimine başlanan ve i20’nin crossover özelliklerine sahip versiyonu “Active”, şubat ayında satılmaya başlanıyor. Şubat ayı ortasından itibaren de yeni nesil Elantra Türkiye yollarına çıkmaya başlayacak. Minik yerli i10 ise, eylülde makyajlı haliyle satışa sunulacak. 
 
DACIA

 
En önemli hatta belki de “devrimsel” nitelikteki yeniliği, “Easy-R” denilen yarı otomatik, yani otomatikleştirilmiş manuel vites kutusuna sahip modelleri olacak. Bu vites kutusu, Sandero ile birlikte Türkiye’de satılmaya başlanacak, daha sonra kademeli olarak diğer modellerin seçeneklerine de dahil olacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

access_time25 Nisan 2024 15:02

EY ve Eurelectric'in işbirliği ile hazırlanan rapora göre, 2030 yılında Avrupa’da 75 milyondan fazla elektrikli araç olabilir. Avrupa'da satılan 5 otomobilden 1'i artık...

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)