ABD elektrikli araç kullanımını artırmak için harekete geçti!

ABD elektrikli araç kullanımını artırmak için harekete geçti!

access_time11 Eylül 2023 09:13
Beyaz Saray, ABD'de elektrikli araç kullanımını artırmayı hedefliyor ve bu doğrultuda eyaletlere teşvik fonları sağlıyor. Bazı eyaletler, bu fonlarla şarj istasyonlarına en son teknolojileri getirerek elektrikli araçların kullanımını teşvik ediyorlar.


Toplu konutlarda yaşayan ya da trafiğe çıkan elektrikli araç sahipleri için bazen şarj istasyonu bulmak zor olabiliyor. Rebecca DeWhitt'in, aracını sık sık mümkün olan her yerde fişe takması gerekiyor.

DeWhitt, “Bu tarafta, prizin hemen yanında biraz erime var. Eğer fişi garaja takabileceğimiz bir yerde yaşıyor olsaydık, bunu doğrudan duvara takardık, ama böyle bir yer olmadığı için, fişi uzatma kablosuna taktığımız yer burası” diyor.

Biden Yönetimi'nin 2030 yılına kadar tüm yeni otomobil satışlarının yarısını elektrikli araçlardan oluşma hedefi, daha iyi bir şarj altyapısı inşa etmeyi içeriyor. Bu yüzden Beyaz Saray, ulusal bir şarj ağı inşa etmeye yardımcı olmak için eyaletlere 5 milyar dolar veriyor. Texas, bu plandan en çok parayı alan eyalet.

Austin Energy uzmanlarından Cameron Freberg, Texas ağının, kentler arasında çok sayıda otoyolun bulunduğu bir eyalette elektrikli araç kullanımını büyük ölçüde artıracağını söylüyor.

Freberg, “DC hızlı şarj üniteleri dediğimiz, saatler yerine dakikalar içinde şarj tamamlayabilecek istasyonların Teksas eyaleti boyunca stratejik olarak yerleştirildiğini göreceksiniz. Bu tür bir sistemin devreye girmesiyle birlikte, bu ana koridorlar boyunca seyahat etmek çok daha kolay olacak” diyor.

Elektrikli araç şarjı için endüstri standardını Tesla belirliyor ve şimdi şirket, diğer otomobil üreticilerinin Tesla şarj istasyonları için adaptörler üretmesine izin vererek ağlarını genişletiyor. Ford, Mayıs ayında Tesla'ya katılan ilk büyük otomobil üreticisi oldu. Bunu GM, Mercedes, Volvo ve Polestar takip etti.

Elektrikli Araç uzmanı Loren McDonald, Tesla'nın bugün sektörün geri kalanının toplamından daha fazla hızlı şarj cihazına sahip olması nedeniyle bunu bir oyun değiştirici olarak görüyor.

McDonald, “Tesla olmayan bir araç kullanıyorsanız, artık bugün erişebildiğiniz şarj cihazı sayısının iki katından fazlasına erişme potansiyeline sahip olacaksınız. Otomobil üreticilerinin birçoğunun rakipleri Tesla ile çalışmayı kabul etmelerinin nedenlerinden biri de bu” diyor.

Daha bu ay Teksas, şirketlerin elektrikli araç şarj istasyonlarına Tesla'nın teknolojisini entegre etmelerini zorunlu kılan bir planı onayladı. Diğer eyaletler de bunu hızla takip edebilir. Analistler bunun Tesla ve Stephanie Terrell de dahil olmak üzere hızlı şarj için uzun süre beklemek zorunda kalan elektrikli araç sürücüleri açısından büyük bir kazanç olacağını söylüyor.

Terrell, “Başaramayacağımdan gerçekten endişeliydim ama neyse ki buraya kadar gelebildim. Sadece kullanmak için birkaç saat beklemem gerekti çünkü daha fazla gidemiyorum” ifadelerini kullanıyor.

Bu nedenle, geniş hızlı şarjlı elektrikli araç ağının ABD genelinde kurulması zaman alacak olsa da, yeni şarj adaptörleri daha fazla sürücünün araçlarını daha hızlı şarj etmesine yardımcı olacak. (Voa Türkçe)

Elektrikli otomobil pazarında lider 'Togg'

 

Scholz: Elektrikli araç şarj istasyonu sayısını hızla artıracağız

 

Paris'te tarihi karar: Elektrikli scooterlar kaldırıldı!

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Togg'da zırh detayı

Togg'da zırh detayı

access_time30 Nisan 2024 11:48

Togg'a yüksek güçteki silahlara karşı koruma sağlayan BR4 seviyesi zırhlama işlemi uygulanıyor.

Stellantis'in ilk çeyrekte geliri yüzde 12 azaldı

Stellantis'in ilk çeyrekte geliri yüzde 12 azaldı

access_time30 Nisan 2024 10:40

Stellantis N.V.'nin 2024 yılındaki ilk çeyrek net geliri, yıllık bazda yüzde 12 azaldı.

Volkswagen'in satışları düştü

Volkswagen'in satışları düştü

access_time30 Nisan 2024 09:01

Volkswagen'in ilk çeyrekte daha düşük satış geliri ve kar marjları açıkladı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)