Akaryakıt zammı iddialarına PÜİS'ten açıklama

Akaryakıt zammı iddialarına PÜİS'ten açıklama

access_time08 Mayıs 2018 18:28
PÜİS Genel Başkanı Okumuş, yaptığı açıklamada "Şu anda hiç bir şekilde zam görünmüyor zaten fiyatları izliyoruz. Bugün haftanın ikinci mesai günü, 3 mesai günü daha var, sektörü takip ediyoruz, şu anda bir zam öngörmüyoruz." dedi

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı İmran Okumuş, "akaryakıt zammının uygulanmadığı" söylentilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, PÜİS olarak piyasaları izlediklerini ve fiyat oluşumlarında bir değişiklik görmediklerini aktardı.

Akaryakıt fiyatlarının yalnızca dolar kuru veya petrol fiyatlarındaki değişimlerden etkilenmediğini belirten Okumuş, "Şu anda hiç bir şekilde zam görünmüyor zaten fiyatları izliyoruz. Bugün haftanın ikinci mesai günü, 3 mesai günü daha var. Sektörü takip ediyoruz, şu anda bir zam öngörmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Okumuş, geçmişte petrol fiyatı ve dolar kuru düşerken benzin fiyatında artışa gidilebildiğini hatırlatarak, "Petrol ve dolar kuru düşerken benzine 13 kuruş zam geldiğini gördük. Bu ABD'deki petrol kuyu sayısının ve benzin stoklarının artması azalmasıyla ilgili bir şey. Sektörde çok fazla ahkam kesen var. Biz sektörde 5 iş günü programını takip ediyoruz. Bu program dahilinde, petrol fiyatı, dolar kuru ve dünyadaki petrol piyasalarındaki değişimlerle ilgili yansımaları izliyoruz. Akaryakıta zam gelip gelmeyeceğini bu veriler kapsamında ele alıyoruz. Dolayısıyla akaryakıt zammı geri çekildi diye bir şey de yok. Zam gelmedi ki geri çekilsin." değerlendirmesinde bulundu.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (2)

  • Demokrat08 Mayıs 2018 22:13Seçimler sağolsun 6 lirada kaldığına şükreder olduk. Seçim olmasa çoktan 7 lirayı aşardı dolardaki bu yükseliş sonrası.

    (%0) (%0)
  • koray08 Mayıs 2018 21:06tabiii zam yapmazsınız şeçim var diye, şeçim kararı lamadan önce dolar 1 kuruş artsa hemen 17 kuruş haftada 2 kez zam yapıyordunuz. simdi dolar 30 kuruş artı zam yapamıyorsunuz. demek ki diğer zamlar keyfi idi. sandık yaklaşıyor az bekleyin

    (%0,00) (%100,00)