Akıllı telefonlardaki özelliği otomobillere taşıyacak

Akıllı telefonlardaki özelliği otomobillere taşıyacak

access_time24 Temmuz 2017 16:44
Güney Kore'nin en büyük mesajlaşma uygulaması Kakao, ülkenin ikinci büyük otomotiv şirketi Hyundai ve ona ait Kia ile bir anlaşma imzalayarak ortaklık kurduğunu açıkladı.

Ülkedeki telefonların yüzde 95'inde bulunan KakaoTalk adlı uygulamayla meşhur olan Kakao, daha sonra diğer alanlara da girdi.

UBER'E RAKİP ÇIKARDI LİDER OLDU

Uber'e rakip bir ulaşım uygulaması olan Kakao Mobility ile ayda 50 milyon aktif kullanıcıya ulaştı ve pazar lideri oldu. Buna karşın, haziran sonunda şirketleri ayıran Kakao, bu girişimi için 437 milyon dolar da yatırım aldı.

Şirketin bi çalışma alanı da yapay zeka. Bu yeni anlaşmayla, Hyundai ve Kia'nın belirli otomobilleri için sesli asistan teknolojisi geliştirecek olan Kakao, otomobil kullanırken restoran, benzin istasyonu gibi konum bazlı bilgilere, web aramalarına, otomobille ilgili verilere ya da eğlence sistemine erişimi kolaylaştıracak.

SIRADA SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİL VAR

Şirket, ayrıca sürücüsüz otomobil üzerinde çalışıyor, fakat bu konuda Hyundai ve Kia ile bir ortaklık söz konusu değil.

Hyundai de sürücüsüz otomobil için çalışmalara ilk başlayan otomotiv şirketlerinden birisi. Bu amaçla Samsung'u da geride bırakarak Güney Kore'nin ilk lisansını da alan şirket, aralıkta ilk prototipleri tanıtmıştı. Şirket, yarı sürücüsüz sürüş teknolojisini de geçen ay, hedeflediği süreden erken tanıttı. Sürücüsüz otomobilin piyasaya çıkma hedefi ise 2022 olarak belirtiliyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

access_time25 Nisan 2024 15:02

EY ve Eurelectric'in işbirliği ile hazırlanan rapora göre, 2030 yılında Avrupa’da 75 milyondan fazla elektrikli araç olabilir. Avrupa'da satılan 5 otomobilden 1'i artık...

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)