ASELSAN ve Karsan elektrikli minibüs e-JEST'in üretiminde anlaştı

ASELSAN ve Karsan elektrikli minibüs e-JEST'in üretiminde anlaştı

access_time14 Kasım 2022 04:38
ASELSAN ve Karsan, ödüllü elektrikli minibüs e-JEST'in üretimini ortak yapmak ve aracın kritik parçalarının ASELSAN tarafından temin edilmesi yönünde anlaşmaya vardılar.

Yeşil dönüşüm çerçevesinde 'sıfır karbon' hedeflerine ulaşmada büyük avantaj sağlayacak ve iklim krizi ile mücadelede önemli bir rol oynamasının yanında, enerjideki dönüşümü ve sürdürülebilirliği mümkün kılacak olan elektrikli araçlara ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye'de elektrikli araç yarışında geride kalmayarak bu alandaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu bağlamda ASELSAN (#ASELS) ve Karsan (#KARSN), ödüllü elektrikli minibüs e-JEST için ortak üretim kararı aldılar. Webtekno'dan Ahmet Batuhan Karataş'ın konuyla ilgili haberi şöyle:

Türkiye ve Avrupa'da minibüs konusunda lider isim olan Karsan, bugün önemli bir ortaklığa imza attı. 2018 yılında tanıtılan ve 2019 yılında yollarla buluşan tam elektrikli e-JEST minibüs modeli, ASELSAN'ın yerli parçalarına kavuşacak.

İş birliği kapsamında mevct e-JEST parçalarında yapılacak değişim fazlasıyla büyük çaplı olacak. e-JEST, ASELSAN tarafından üretilen yerli elektrikli çekiş sistemine ev sahipliği yapacak.

Karsan e-JEST'in bataryaları yerli üretim olacak

Araç, yeni elektrikli çekiş sistemi ile ASELSAN tarafından üretilen 65 kWh kapasiteye sahip batarya, 70 kW güce sahip elektrik motoru, motor sürücüsü, araç kontrol bilgisayarı, sürücü görüntüleme paneli ve şarj kontrol ünitesine sahip olacak.

Aracın bataryası, ASPİLSAN Enerji tarafından üretilecek. İlk gelen bilgilere göre batarya, ASELSAN hızlı şarj altyapısı ile yaklaşık bir saatte şarj olacak.

"Benzer iş birlikleri için emsal teşkil edeceğine inanıyorum."

Karsan CEO'su Okan Baş Karsan'ın geleceğin teknolojilerine öncülük ettiğini belirttiği ve yüzde 100 elektrikli araçlarda Türkiye'yi temsil ettiklerini belirttiği konuya ilişkin açıklaması şöyle:

KARSAN olarak tüm proje ve iş birliklerimizle geleceğin teknolojilerine öncülük ediyor, toplu ulaşım alanındaki çözümlerimizi bu bakış açısıyla şekillendiriyoruz. Avrupa’nın farklı ülkelerinde yüzde 100 elektrikli araçlarımızla hizmet vererek ülkemizi temsil ediyoruz. Şimdi de Avrupa’da elektrikli minibüs pazarının iki yıldır üst üste lideri olan KARSAN e-JEST modelimizin ASELSAN çekiş sistemi ile donatılmış yeni versiyonunu üretiyoruz. Türkiye’de modern ulaşım dönüşümü anlamında, böylesine örnek bir çalışmaya imza attığımız için son derece gururluyuz. Bu adımımızın; benzer iş birlikleri için emsal teşkil edeceğine inanıyorum.

 

Karsan'ın ihale süreci sonuçlandı

 

Karsan'ın elektrikli sürücüsüz otobüsleri Norveç caddelerinde

 

Karsan, Renault Megane Sedan üretecek

 

Aselsan'ın Hızır'ı sahaya iniyor

 

ASELSAN yerli elektrik motoru üretti

 

Cumhurbaşkanı ASELSAN açılışında flaş açıklama

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

Bakan Ersoy duyurdu, F1 yarışları Türkiye'ye geliyor!

access_time30 Nisan 2024 11:55

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, 2026 yılından itibaren F1 yarışlarının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)