Avrupa’da ‘akıllı kamyon’ devrimi

Avrupa’da ‘akıllı kamyon’ devrimi

access_time08 Nisan 2016 10:27
Avrupa’da, taşımacılık sektörünü kökünden değiştirmeyi hedefleyen ‘akıllı kamyon’ projesi kapsamında yola çıkan 10’dan fazla araç Hollanda’nın Rotterdam kentine vardı.
Yolculuğa Almanya’nın Stuttgart kentinden başlayan ve sürücülerin müdahale etmediği konvoy, en öndeki kamyonun hız ve yön belirlemesiyle ilerliyor. Kablosuz teknoloji sayesinde uzaktan verilen komutlara göre hareket eden kamyonlar, yolculuğu herhangi bir sorun olmadan tamamladı. 

Hollanda hükümetinin başlattığı girişimle ilgili konuşan Hollanda Altyapı ve Çevre Bakanı Malenie Schultz, “Akıllı kamyon konvoyu oluşturmak daha temiz ve etkili ulaşım yapılmasını garanti altına alacak. Kendi kendini süren araçlar yolların daha güvenli olmasına katkı sağlayacak, çünkü kazaların büyük çoğunluğu insan hatası nedeniyle meydana geliyor.Avrupa’da ilk kez yapılan denemenin sonuçları gelecek vaadediyor” dedi. 

Doğa dostu
Avrupa Birliği dönem başkanı Hollanda’nın nisan ayının ortasında ‘kendi kendine taşımacılık’ hakkında yapılması muhtemel düzenlemeleri tartışmak için resmi olmayan bir zirveye ev sahipliği yapacağı ifade edildi. 
Bu şekilde yapılan taşımacılık sayesinde karbondioksit salınımının azalacağı ve yakıt tüketiminde yüzde 10’luk bir düşüş yaşanacağı belirtiliyor
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)