Bakandan indirim müjdesi!

Bakandan indirim müjdesi!

access_time05 Ağustos 2015 13:57
Yıldız: 50 dolar civarındaki petrol fiyatı piyasaya yansıyacak
Enerji Bakanı Yıldız, "50 dolar civarlarında seyreden ve zaman zaman bunun altına düşen ham petrol varil fiyatlarının piyasaya yansıyacağını açıkça söylemem lazım" dedi.

Enerji Ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yıldız, bir gazetecinin "Son dönemde düşen petrol fiyatlarının pompaya yansımadığı" yönündeki sorusuna karşılık, Türkiye'de petrol ile alakalı fiyatların, otomatik fiyatlama mekanizmasına tabi olduğunu anımsatarak, herhangi bir indirim veya maliyet artışı olması halinde bunun 3 gün içerisinde piyasaya yansıtıldığını söyledi.

Ham petrol varil fiyatları düştüğünde petrol ürünleri fiyatının da düşmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, Türkiye'nin AB üyesi bir ülke olmadığını, dolar ile alıp TL ile sattığını, parite artışının maliyet artışı manasına geldiğini belirtti.
 
Yıldız, "Şu anda 50 dolar civarlarında seyreden ve zaman zaman bunun altına düşen ham petrol varil fiyatlarının piyasaya yansıyacağını açıkça söylemem lazım. Çünkü dolarla alakalı paritede, yükseklerde olmasına rağmen şu anda sabit bir seviye var. Maliyetlerimizi olumsuz etkiliyor olmasına rağmen böyle de bir durum söz konusu. Otomatik fiyatlama ve devletin denetleme mekanizmasıyla beraber fiyatlara tabii ki yansıyacaktır" ifadelerini kullandı.

- "İran'ın güçlenmesi Türkiye'nin yararına"

-Yıldız, İran'a uygulanan ambargonun kaldırılmasına ilişkin bir soru üzerine de komşu, dost, kardeş ülke İran'ın güçlenmesinden mutluluk duyacaklarını söyledi.

Bu durumun Türkiye'nin yararına olacağını dile getiren Yıldız, "Güçlü bir Türkiye ve güçlü bir İran beraberce çok fazla iş yapabilecektir. İran'ın üretimini artıracak olması dünyadaki ham petrol varil fiyatlarına olumlu yansıyacak" dedi.

"İran'ın güçlenmesinin Türkiye ile Rusya arasındaki enerji anlaşmalarına etkisi"ne ilişkin soruyu cevaplandıran Yıldız, Türk Akımı Projesi'nin Rusya'nın talebiyle ortaya çıktığını anımsattı.

- "Rusya'nın uygulayacağı doğal gaz indiriminin gecikmemesi taraftarıyım"

-Türk Akımı Projesi'nin olgunlaşması için Rus mevkidaşları ile ciddi bir çaba sarf ettiklerini vurgulayan Yıldız, Rusya'nın Türkiye'ye verdiği doğal gazda uygulanacak indirimin gecikmemesi taraftarı olduğunu aktardı.

Yıldız, indirimin Türkiye'nin çıkarına olduğunu belirterek, "Türkiye ve Rusya kurumsal hafızalarıyla bir çok projeyi geçekleştirebilecek düzeydeler. Bir projeyi tercih etmek, diğerinden vazgeçmek anlamına gelmiyor. Bizim Rusya'yla, Azerbaycan'la, İran'la gerçekleştireceğimiz projelerin yanı sıra Irak, ABD, Japonya ve Fransa ile de yapacağımız projeler var" diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Benzin ve motorine indirim yolda

Benzin ve motorine indirim yolda

access_time06 Mayıs 2024 08:59

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacağını tahmin ediyor.

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)