Bireysel kiralamada hedef yüzde 20

Bireysel kiralamada hedef yüzde 20

access_time05 Mayıs 2014 04:42
Şirketlere sunulan kiralama avantajlarını bireysel kullanıcıya da sunan Çelik Motor "2 yılda filonun yüzde 20'si bireysel kullanıcılar olacak" dedi
Türkiye’de kullanımdaki toplam otomobil sayısı yaklaşık 7 milyon adet civarında. Bunların 2.5 milyon adedinin şirketlerin kullanımında olduğu tahmin ediliyor. Bundan yola çıkarak son dönemde hızla büyüyen operasyonal kiralama pazarında sadece şirketleri hedeflemek pazarın üçte birine hitap etmek anlamına geliyor. Yani bir başka değişle bireysel kullanıcıların hedeflenmesi durumunda hitap edilecek pazarın 3 katına çıkması içten bile değil. İşte bu kritik aşamayı farkeden Anadolu Grubu bünyesindeki Çelik Motor, operasyonel kiralamada bireylere yönelik yeni ürünleri piyasaya sunmaya başladı.

YÜZDE 20’Sİ BİREYSEL

Emre Özpeynirci'nin Hürriyet'teki haberine göre Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, Türkiye’de bugüne kadar bireysel kiralamanın artmasının önündeki en önemli engelin ‘baskın sahip olma duygusu’ olduğunu belirterek, “Bir otomobile sahip olmak yerine kiralamanın ne kadar avantajlı olduğunun anlatılması çok önemli” diye konuşuyor. Koçak şu bilgileri veriyor: “Bireysel kullanıcılar her türlü işlemlerini online yapabilecekler. 2 yılda filomuzun yüzde 20’sinin bireysel kullanıcılardan oluşmasını bekliyoruz.”

FİYAT FARKI YOK

Kiralamada bireyler ile şirketler arasında fiyat ve teknik bir farklılık olmadığını söyleyen Koçak, sadece beklentiler ve ihtiyaçların farklı olduğunu söyledi. Koçak bu konuda şu örneği veriyor: “Bireysel kullanıcılar daha kısa vadede yani, 12-18 aylık kiralama yapmak isterlerken şirketlerin kiralama vadesi 36 ay ve üzerinde. Aynı zamanda bireysel araç kullanım frekansı da daha düşük olduğu için ihtiyaç duyulan kilometre limitleri yarı yarıya daha az.”

SORENTO'YA 2 LİTRE MOTOR DESTEĞİ

Bünyelerindeki Koreli Kia markası için 2013 ve 2014 yıllarının yeni ürün açısından biraz sakin geçtiğini de kaydeden Koçak, “Bu nedenle bir büyüme gerçekleştiremedik. 
Sportage satışlarımızın önemli bir bölümünü oluşturuyor ve otomatik vites seçeneği sayesinde bu konumu daha da güçlendi. Bu yılın son çeyreğinde SUV segmentindeki önemli modelimiz yeni Sorento da 2 litrelik motor versiyonu ile gelecek. Önümüzdeki yıldan itibaren de Kia’nın yeni motor ve şanzımanlarını , yenilenen modellerde görmeye başlayacağız. Bu motorlar bize oldukça önemli rekabet avantajı kazandıracak.  13 yıldır Kia markasını Türkiye de temsil ediyoruz ve KIA da bizim Türkiye deki faaliyetimizden ve sonuçlarımızdan oldukça memnun” dedi.

KİRALAMA İŞİ 7-8 KAT BÜYÜR

Bora Koçak şirket hedeflerinin tüketicilerin her türlü mobilite ihtiyacına çözüm üretmek olduğunu ifade ederek, “Kiralama yatırımlarımızı da bu nedenle artırıyoruz. Bugün Türkiye de satılan binek otomobillerin sadece yüzde 20’si kiralama pazarına gidiyor. Yılda 300 bin adet otomobilin kiralama pazarına satılması durumunda, kiralamanın toplam parkının 1 milyon adete yaklaşması anlamına gelecektir. Bu da bugünkü seviyeye göre 7-8 kat büyüme anlamına geliyor” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

access_time29 Ocak 2016 14:00

Genel Müdür Haydar Yenigün: Ortadoğu’ya yönelik başlattığımız atılım Katar, Umman ve Bahreyn’deki yeni bayi açılışlarıyla önemli bir noktaya ulaştı

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

access_time11 Ocak 2016 06:22

Lastik devi Lassa, Barcelona ve bu kulüpte oynayan Arda Turan ile sponsorluk anlaşması imzalayarak yurtdışında atağa kalktı, İspanya'da 41 mağaza açtı

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

access_time21 Aralık 2015 09:52

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül: "Yerli Otomobil üretiminde motorda değil, şarj istasyonları ve yazılımda varız"

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

access_time20 Ekim 2015 06:14

BMW grubu markalarının satışını gerçekleştiren Kosifler Group'tan 70. yılında 100 milyon TL’lik yatırım açıklaması

YORUM YAP

YORUMLAR (0)