Bitkisel hayata girdiği iddia edildi

Bitkisel hayata girdiği iddia edildi

access_time23 Ocak 2014 01:45
Fransız Alpleri'nde geçirdiği kayak kazası sonrası 25 gündür yapay komada tutulan Formula 1 pilotu Schumacher'in bitkisel hayata girdiği öne sürüldü
29 Aralık'ta Fransız Alpleri'nde geçirdiği kayak kazasından hala uyanamayan 7 kez dünya şampiyonu Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in sağlık durumuyla ilgili hayranlarını çok üzecek bir iddia ortaya atıldı. Avusturyalı bir internet sitesinin haberinde, efsane pilotun bitkisel hayata girmiş olabileceği iddia edildi. Kazadan sonra yapay koma ile uyutularak tedavi edilen Schumacher’in yapay komadan çıkarılması halinde bitkisel hayata gireceği öne sürüldü.

Normalde bu tür uygulamalara hastanın ilk 2 hafta içinde cevap vermesi gerektiği belirtilirken Schumacher’in Vejetatif duruma (Apallik sendrom) girme riskinin her geçen gün arttığı ifade ediliyor. Bordeaux Üniversitesi'nden Nöroloji Profesörü Jean-Marc Orgogozo, geçen her gün geçen her hafta komadan çıkma ve iyileşme şansının düştüğünü söyledi. Beyin Cerrahı Colin Schieff de, Schumacher’in Apallik Sendromu’na girme riskinin arttığını ifade etti.

Doktorlar, bu tür yaralanmalarda bir yıl içinde hastanın bilincini kurtarma oranının yüzde 50 olduğunu belirterek, "Bu durum, beyindeki hasarın şekli, hastanın yaşı ve fiziksel yapısıyla ilgili. Schumacher'in mükemmel fiziki yapısı dikkate alındığında ümit var. Fakat Schumacher'in bitkisel hayattan çıkmama durumu da söz konusu" yorumunu yapıyor. 

Efsane pilotun ailesinin Salı günü internet sitesine yazdığı açıklamada Schumacher'in savaşçı bir insan olduğu ve pes etmeyeceği söylendi. Tüm dünyadan gelen destek mesajları için teşekkür eden aile, bu mesajların kendilerine büyük güç kattığını ekledi. Schumacher'in doktorlarından bu konuda henüz bir yorum yapılmazken, Schumacher'in uyanmasını bekleyen milyonlarca hayranın endişeli bekleyişi sürüyor.

APALLİK SENDROM NEDİR?

Vejetatif durum-Apallik sendrom-Total demans: beyin sapının sağlam kaldığı diffüz, bilateral serebral hemisfer lezyonlarında görülür. Uyanıklık belli derecede düzelmiştir. Uyku uyanıklık ritmi oluşmuştur. Tanıma yeteneği yitmiştir. İstemli motor hareket, emirlere yanıt ve konuşma yoktur. Çiğneyemez, yutabilir. İnkontinans vardır.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)