BMC Kirpi'ye devam

BMC Kirpi'ye devam

access_time10 Mayıs 2014 06:42
BMC, yeni sahibi ES Mali Yatırım ile TSK'ya uzun süre aksayan 'Kirpi' üretimine devam edecek
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF)  geçen hafta ihalesi yapılan BMC’nin ES Mali Yatırım şirketine satılmasını onaylamasının ardından gözler bu şirketin ürettiği ‘Kirpi’ adı verilen mayına karşı dayanıklı araçlara çevrildi. Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) kaynaklarından alınan bilgiye göre, şirketten 10.3 milyon Euro gecikme cezası tahsil edildi. BMC yetkilileri ise TSK’nın siparişlerinin üretilmeye devam edileceğini aktardılar.

SADECE 50 ADET

SSM, 1 Temmuz 2009’da TSK’nin iç güvenlik operasyonlarında kullanması için 468 adet Kirpi siparişi vermişti. 293 adet Kirpi teslim alındıktan sonra firma finansal kriz içine girdi ve 16 Mayıs 2013’de bu sözleşme için kısmi fesih uygulandı. Kriz nedeniyle firma 1 yıl teslimat yapamadı. Fesih işlemi kapsamında BMC’den gecikme cezası ve cezai şart olarak toplam 10.3 milyon Euro tahsil edildi. TMSF süreci sonrasında, 27 Aralık 2013’de yeni bir sözleşme imzalandı. Sözleşme değişikliği ile BMC şirketinden 321 adet Kirpi tedariki için anlaşmaya varıldı. Bu 321 Kirpi’den bu zamana kadar ise 50 tanesi teslim edilebildi.

MAYINA DAYANIKLI

Kirpiler 13 personel taşıyabiliyor, her türlü arazi şartlarında rahat hareket ediyor. NATO standartlarına göre üretilen Kirpilerde, aynı zamanda motor altının da koruması sağlanıyor. Herhangi bir mayın tehdidine maruz kalan aracın kısa sürede onarılarak görevine devam ediyor. (Hürriyet)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

access_time29 Ocak 2016 14:00

Genel Müdür Haydar Yenigün: Ortadoğu’ya yönelik başlattığımız atılım Katar, Umman ve Bahreyn’deki yeni bayi açılışlarıyla önemli bir noktaya ulaştı

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

access_time11 Ocak 2016 06:22

Lastik devi Lassa, Barcelona ve bu kulüpte oynayan Arda Turan ile sponsorluk anlaşması imzalayarak yurtdışında atağa kalktı, İspanya'da 41 mağaza açtı

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

access_time21 Aralık 2015 09:52

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül: "Yerli Otomobil üretiminde motorda değil, şarj istasyonları ve yazılımda varız"

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

access_time20 Ekim 2015 06:14

BMW grubu markalarının satışını gerçekleştiren Kosifler Group'tan 70. yılında 100 milyon TL’lik yatırım açıklaması

YORUM YAP

YORUMLAR (0)