BMC'de kurtuluş formülü

BMC'de kurtuluş formülü

access_time12 Ekim 2013 20:56
Çukurova Grubu’nun borçları nedeniyle TMSF’ye devredilen BMC için kurtuluş formülü bulunmaya çalışılıyor

Türkiye’nin önemli şirketlerinden BMC bir süredir ekonomik kriz yaşıyor. Çukurova Grubu’nun borçları nedeniyle TMSF’ye devredilen şirket için bir kurtuluş formülü bulundu.

TMSF, geçmişte Uzanlar’a ait çimento fabrikaları ve KUMAŞ’ta uyguladığı yöntemi BMC’de de kullanacak. Görevlendirdiği bir ekip ile önce şirketin röntgenini çeken TMSF, şimdi yurtiçinde ve yurtdışında bir tanıtım atağına hazırlanıyor.

Kendi alanında yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en başarılı şirketlerinden biriyken Çukurova Grubu’nun borçları nedeniyle TMSF’ye devredilen BMC için kurtuluş formülü bulunmaya çalışılıyor.

Şirketin ‘özgül ağırlığını’ hesap etmek için kurduğu uzman ekiple BMC’nin röntgenini çeken TMSF, yakın zamanda şirketi hem yurtiçinde hem de yurtdışında tanıtacak bir reklam atağına hazırlanıyor. BMC’nin pa-zarlanmasında daha önce Uzan’a ait çimento fabrikaları ve KÜMAŞ’ın satışında izlenen pazarlama ve üretim stratejisi uygulanacak.

Ekonomist’ten Aram Ekin Duran'ın TMSF kaynaklarından edindiği bilgilere göre, 17 Mayıs’ta TMSF’ye geçen şirketin mali yapısını düzeltmek için önce bankaların kapısı çalındı. Ancak piyasaya yaklaşık 600 milyon TL borcu olan şirkete hiçbir banka kredi açmaya yanaşmadı. TMSF yetkilileri de BMC’nin stratejik değerini göz önünde bulundurarak, üretimi duran markanın yeniden ayaklanması için Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile işbirliği yapma kararı aldı. Bu kapsamda, BMC’nin 2009’da anlaşıp teslim edemediği zırhlı araç Kirpi’den yeni parti siparişi gündeme geldi. Yeni partinin 500’ün üzerinde Kir-pi’yi kapsayacağı konuşuluyor.

UZAN VE KÜMAŞ FORMÜLÜ
TMSF kaynakları, bu süreçte izlenecek yolu ‘bir taraftan şirketi satışa hazırlarken, diğer yandan aksayan yönlerini sübvanse ederek ayağa kaldırmak’ olarak tarif ediyor. Çalışanların alacak sorununun Ramazan Bayramı öncesinde bir miktar çözüldüğü, kalan borçların da takvime bağlandığı dile getirilirken, tedarikçilere olan borçların bir an önce ödenmesi için ise üretime başlamanın şart olduğu belirtiliyor. Uzanlar’a ait dokuz çimento fabrikası ve Zeytinoğlu Grubu’na ait Kütahya Manyezit İşletmeleri A.Ş.’nin (KÜMAŞ) satışında hem içeride, hem dışarıda tanıtım atağına geçen TMSF, şimdi aynı yöntemi BMC’de uygulayacak. Hatırlanacak olursa Uzanlar’a ait çimento fabrikaları için uluslararası sektörel konferanslarda tanıtımlar yapılmış, yurtiçindeki ciddi alıcılara ise tesislerin potansiyeline ilişkin ayrıntılı sunumlar gerçekleştirilmişti.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)