Cuma gecesi akaryakıtta 'gizli zam'

Cuma gecesi akaryakıtta 'gizli zam'

access_time07 Aralık 2020 10:25
Akaryakıta, 'gizli' zam! Türkiye’nin pazar payı açısından önde gelen bazı akaryakıt dağıtım şirketleri, cumayı cumartesiye bağlayan gece benzin ve motorine, TÜPRAŞ çıkış fiyatları değişmemesine rağmen bir-iki kuruş zam yaptı.

Benzin ve motorin fiyatlarına en son Kasım ayında zam yapıldı. 25 Kasım tarihinde benzine 37 kuruş, 26 Kasım'd da motorine 28 kuruş zam geldi. Motorinde, 5 kuruşluk zam gereksinimi de “eşel mobil” sistemi işletilerek, ÖTV’den karşılanıp, pompa fiyatlarına yansımadı.

Bu zamlar kamuoyuna duyurulmuştu.

CUMA GECESİ ZAM

Türkiye’de pazar payında önde gelen bazı akaryakıt dağıtım şirketleri, Habertürk'ten Olcay Aydilek haberine göre, Türkiye'de kısıtlamanın başladığı cumayı cumartesiye bağlayan gece yarısı benzin ve motorin fiyatlarında birkaç kuruşluk fiyat artışına gitti. Şirketlerin pompa fiyatlarına yansıttığı bu fiayt artışı kamuoyuna duyurulmadı.

TÜPRAŞ ÇIKIŞ FİYATLARI

Sektörden erişilen kaynakların belirttiğine göre, TÜPRAŞ çıkışlı fiyatlarda bir değişiklik olmadı. Bazı akaryakıt dağıtım şirketleri bu artışı yaptı ve pompa satış fiyatlarına yansıttı. Diğer dağıtım şirketlerinin de bu hafta benzer adımı atması bekleniyor.

İkinci elde satıcı arttı, alıcı azaldı

Sanayilerde kış lastiği yoğunluğu başladı

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

 Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

Trafik sigortasında azami prim düzenlemesi

access_time09 Mayıs 2024 14:37

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortasında haziran ayında uygulanacak azami prim artışını yüzde 3,25 olarak belirledi. ...

Nissan kârını yüzde 92 artırdı

Nissan kârını yüzde 92 artırdı

access_time09 Mayıs 2024 12:58

Nissan'ın mart ayına kadar olan mali yıl kârı %92 artışla 426,6 milyar yene (2,7 milyar dolar) yükseldi

 Ağır ticari araç pazarında daralma

Ağır ticari araç pazarında daralma

access_time09 Mayıs 2024 12:21

2024 yılı Nisan ayı ağır ticari araç pazarı 2024 yılı Nisan ayına göre %26 azalarak 2.795 adet oldu.

Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında değişiklik!

Fahri Trafik Müfettişliği şartlarında değişiklik!

access_time09 Mayıs 2024 10:07

İçişleri Bakanlığı, Fahri Trafik Müfettişi olmak isteyen ve olan kişilere yönelik yeni düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

YORUM YAP

YORUMLAR (1)

  • ALİ HASAN KARKAS07 Aralık 2020 11:55eskiden şehrimizde zengin kişilerde dahi otomobil olmaz idi .şimdi asgari ücretlirde dahi iki tane otomobil var nerede ise.olacağı bu.

    (%0) (%0)