Daha az yakıt yakmak için lastik tüyoları

Daha az yakıt yakmak için lastik tüyoları

access_time23 Aralık 2015 11:45
5 depodan birini tek başına tüketen lastiklerin yakıt harcaması azaltması için neler yapılması gerekiyor?
Yakıtın yüzde 20’si yalnızca lastikler tarafından tüketiliyor. Lastiklerin kontrollerinin gerçekleştirilmesi, güvenlik sağlamasının yanı sıra maliyetlerin düşürülmesine de katkı sunuyor. Yüzyılı aşkın süredir lastik sektöründe geliştirdiği teknolojiler ile daha az yakıt tüketimi sağlayarak sürdürülebilir çevre adına katkı sunan Michelin, yakıt tüketimini sınırlamak için ipuçlarını paylaşıyor. 

 İşte dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin’den deponuzu daha az sıklıkla doldurmak için ipuçları!

Lastiklerin ısısına dikkat!

Daha az ısı daha az yakıt demektir. Michelin lastikleri içeriğindeki silikon dioksit yapısı ile lastiklerin yolda bükülmek için harcadığı enerjiyi azaltarak ısısını düşürüyor ve harcadığı yakıt oranını kısıtlıyor.

Mevsime uygun lastik kullanın

Mevsimine göre lastik kullanımı yakıt tüketimine direkt olarak etki eder. Yaz mevsiminde kullanılan kış lastikleri yapısının uygun olamamasından dolayı performans kayıplarına neden olur. Bu kaybı dengelemek için de daha faza gaza basılması gerekir. Bu da daha fazla yakıt tüketimi artırarak maliyetleri yükseltir.

Lastik ömrünü kontrol etmeyi unutmayın!

Lastiklerinizin diş derinliği yasal limit olan 1.6 mm'nin altına düştüğünde, hareket esnasında yol tutuş ve performansında kayıplara neden olur. Performansı artırmak isteyen sürücü ise daha fazla yakıt tüketir. Lastik ömrünün maksimum 10 yıl olduğunu unutmayın!

Ani hızlanma ve yavaşlamalar yakıt tüketimini artırır

Araç kullanırken yüksek devirlerde seyretmek yakıt tüketimini artırır. Aracın hızına uygun vitesle yolculuk edildiğinde büyük ölçüde yakıt tasarrufu sağlanır.

Lastik hava basıncını yuvarlanma direncini etkiler

Lastik hava basıncı ekonomik araç kullanımını doğrudan etkiler. Hava basıncı düştükçe lastiğin yuvarlanma direnci artar. Ortaya çıkan enerji kaybının motor tarafından dengelenmesi daha fazla yakıt tüketimine neden olur. Eksik hava basıncı lastiklerde hızlı aşınmaya da yol açarak, lastik ömrünü yüzde 30’a varan oranda azaltır.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)