Formula’nın genç Türk pilotu başarısına bir zafer daha ekledi

Formula’nın genç Türk pilotu başarısına bir zafer daha ekledi

access_time17 Mayıs 2021 13:40
Espor dünyasından gerçek pistlere dikkat çeken bir başarı hikayesi yazan genç yarış pilotu Cem Bölükbaşı, ilk kez katıldığı Le Mans Avrupa Şampiyonası’nda kendi kategorisinde 2'ncilik podyumuna çıkarak tarihi bir zafer yaşadı.

En son Formula 3 Asya Şampiyonası’nda en iyi 3. çaylak olan ve kariyerinin ilk tam sezon Formula turnuvasını en başarılı ilk 10 pilottan biri olarak tamamlayan genç yarışçı Cem Bölükbaşı, 16 Mayıs’ta Avusturya, Red Bull Ring pistinde gerçekleşen 4 saatlik Le Mans Avrupa Şampiyonası’nda, Eurointernational takımıyla LMP3 sınıfında en iyi ikinci takım olma gururu yaşadı.

Cem Bölükbaşı, Juventuslu milli futbolcu Merih Demiral’ın da desteğiyle katıldığı yarışta, kendi zamanında koltuğu takımı 10. sıradayken devraldı ve 9 araç birden geçerek süresinin sonunda kategorisini birinci olarak tamamlandı. Eurointernational, yarışı birinci takımın sadece 0,1 saniye gerisinde ikinci bitirerek podyuma çıkıp kupa aldı.

Cem Bölükbaşı: İlk kez yarıştığım bu pistten kupayla ayrıldığım için mutluyum

Cem Bölükbaşı, “Le Mans Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez yarıştım. İki saatlik aralıksız araç kullanma deneyimini ilk kez yaşadım. Böyle bir pistte yarışıp bir de podyuma çıkmak benim için tarifsiz bir sevinç. Burada yarışmama vesile olan herkese çok teşekkür ederim. Ülkemi motorsporlarında en üst seviyede temsil etme, Espordan gelip Formula 1 pilotu olma hedefime doğru ilerlerken yarışacağım tüm şampiyonalar, edineceğim tüm tecrübeler çok önemli. Bu yolda beni yalnız bırakmayan Merih Demiral’a, Team Demiral ekibine ve ajansım TEM Agency’ye sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Yoğun bir yarış sezonunda olan Cem Bölükbaşı, 28-30 Mayıs tarihlerinde Fransa, Paul Richard pistinde gerçekleşecek GT4 Avrupa Serisi’nde ve bir sonraki hafta sonu yine aynı pistte gerçekleşecek Le Mans Avrupa Şampiyonası'nda ikinci yarışını yarışacak.

Formula 1 Türkiye GP'si iptal edildi

Araç kullananlar dikkat! 1228 TL ceza ödememek için bunu yapın

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)