‘Galeriden CİP’ alev aldı Land Rover’ı toplatacak!

‘Galeriden CİP’ alev aldı Land Rover’ı toplatacak!

access_time10 Haziran 2014 10:21
Türk avukat ve işadamı benzer üretim hatasıyla karşılaşan 5 araç sahibini de yanına alarak İngiliz otomobil üreticisiyle hukuk savaşı başlattı
2013’te resmi distribütör dışında, Türkiye’ye özel ithalat yoluyla galeriler tarafından getirilip sıfır kilometre olarak satılan Range Rover 4.4 Vogue (Fiyatı 150-200 bin euro) aldığını söyleyen işadamı Yakut, şu bilgileri verdi:

“70 kilometre hızla giderken motordan yanık kokuları geldi. Aracımı distribütörün yetkili servisine götürüp incelemelerini yaptırdık. Şanzımanındaki vidaların yerlerinden çıktığı, motorun yağ boşaltıp kullanılmaz hale geldiği belirtildi. Sonuçta araç pert (kullanılamaz) raporu aldı.”

İngiltere’den yanıt yok

Yakut, İTÜ mühendislerinin hazırladığı ve bilirkişilerden oluşan 13 kişi tarafından imzalanan raporlar ile araçların seri üretim kaynaklı hatalar yüzünden kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Aracı satan galeri dışında, üreticisi İngiltere’deki Land Rover firmasına yaptıkları başvuruların sonuç vermemesi üzerine yasal yollara başvuran Yakut, “Land Rover Ltd Company aleyhine, İstanbul 1. Tüketici Mahkeme’sinde araçların geri çağırılması için toplatma davası açıldı. Ayrıca Bakırköy Tüketici Mahkemesinde İkinci Seri Toplatma - Geri Çağırma Davası daha açtık” diye konuştu.
İngiltere’ye yaptığı üç başvurudan yanıt alamadıklarını hatırlatan Yakut, 14 TL değerinde  manevi tazminat davası açtığını iletti.

Konu TSE’ye uzandı

Türkiye’de özel galerilerden alınan araçlardaki garantide üretici firmalar ile sık sorunlar yaşandığını anlatan Yakut, “Çözüm için Avrupa Tüketiciler Birliği’ne müracaat ettim. Trafik çıkış belgelerinin iptali için TSE’ye ve Türk Tüketiciler Birliği’ne başvurudum” dedi.

Prof. Dr. Günseli Gelsel tarafından hazırlanan konuyla ilgili raporda da, “Aracın Seri üretim hatalı olabileceği, gizli kusurlu olduğu, üretici firma Land Rover Company şirketi aleyhine, Amerikan ve İngiliz Hukuk’unda olduğu gibi, Türk Ceza Kanun‘larına göre de ceza tazminatına bile hükmedilebilir” ifadeleri yer aldı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)