Gelecek nesil araçlar yeniden formüle edildi

Gelecek nesil araçlar yeniden formüle edildi

access_time28 Ağustos 2013 18:06
Mobil Delvac, özellikleriyle dünyaca ünlü markaların ihtiyaçlarını karşılıyor
ExxonMobil, ticari araç operatörlerine motor performanslarını optimize etme ve yakıt tasarrufunu artırma olanağı sunmak için, sentetik ağır hizmet dizel motor yağı Mobil Delvac 1™ LE 5W-30'u yeniden formüle etti.1,2. Yeni Mobil Delvac 1 LE 5W-30; önceki formülasyona göre daha fazla tercih edilirken Mercedes-Benz, Volvo, Cummins ve MAN gibi önde gelen üreticilerin geliştirdiği Euro VI motorlarının çoğunluğunun ihtiyaç duyduğu özellikleri de karşılıyor1.
Euro VI emisyon hedeflerini karşılamak için, bütün Euro VI motorlarda Seçici Katalitik İndirgeme (SCR), Egzoz Gazı Geri Dolaşım (EGR) ve Dizel Partikül Filtresi (DPF) sistemlerinin bir kombinasyonunun bulunduğu egzoz emisyonu düşürücü teknolojileri birleştiriliyor. Ancak, bu cihazlar motor yağı bileşenlerine karşı duyarlı olabiliyor. Düşük sülfatlanmış kül, fosfor ve kükürt ('düşük SAP') formülasyonuyla yeni Mobil Delvac 1 LE 5W-30, Euro VI dâhil modern motorların korunmasında olağanüstü emisyon sistem koruması sunabiliyor.
Yeni formülasyonun aynı zamanda ticari araçlarda önemli derecede yakıt tasarrufu sağladığı da doğrulandı. Yakın zamanda İngiltere'nin önde gelen uluslararası araç test ve geliştirme tesisi Milbrook'ta bağımsız yakıt tasarrufu testleri gerçekleştirildi. Brüt araç ağırlığının yüzde 75'i kadar yüklenmiş (yaklaşık 44.000 kg) iki Volvo FM440 Euro V araç, otoyol sürüş koşulları altında bir seri yakıt tasarrufu testine tabi tutuldu. Mobil Delvac 1 LE 5W-30, bu koşullar altında ortalama yüzde 1,8 oranında yakıt tasarrufu sağladı.2.
ExxonMobil Fuels & Lubricants, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu – Ticari Araç Yağları Pazarlama Yöneticisi Ahmet Aras, "Yeni geliştirdiğimiz Mobil Delvac 1 LE 5W-30 hem bugünün hem de yarının araçlarının teknik ihtiyaçlarını karşılayabilen bir ağır hizmet dizel motor yağı. Bu yağ ayrıca yüksek yakıt tasarrufu potansiyeli gibi sürdürülebilirlikle ilişkili değerli faydalar da sağlıyor” dedi.
Mobil Delvac 1 LE 5W-30, geleneksel mineral yağlarla karşılaştırıldığında gelişmiş emisyon sistemi koruması ve yakıt tasarrufu potansiyeli ile birlikte bir dizi ek performans avantajı da sağlıyor:
 
• Gelişmiş aşınma koruması – motor ömrünün uzamasına yardımcı olur.
• Uzatılmış yağ değişim aralıkları – yağ tüketimini azaltır, yağ ve atık imha maliyetini düşürür.
• Düşük ısılarda mükemmel performans - kolay çalışma sağlar ve soğuk havada motor korumasını sürdürür.
• Mükemmel ısı ve oksidasyon dengesi – yüksek sıcaklık birikintilerini azaltır
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

access_time25 Nisan 2024 15:02

EY ve Eurelectric'in işbirliği ile hazırlanan rapora göre, 2030 yılında Avrupa’da 75 milyondan fazla elektrikli araç olabilir. Avrupa'da satılan 5 otomobilden 1'i artık...

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)