Goodyear'dan otobüslere özel lastik

Goodyear'dan otobüslere özel lastik

access_time25 Mart 2013 14:32
Goodyear'ın otobüslere özel ürettiği ve sektörde bir ilk olan özel asimetrik desene sahip lastikler tanıtıldı
Goodyear'ın otobüslere özel ürettiği ve sektörde bir ilk olan özel asimetrik desene sahip lastiği Marathon Coach ile özel kış lastiği UltraGrip Coach'un tanıtımı gerçekleştirildi.
Goodyear Ticari Lastikler Pazarlama Müdürü Faruk Uslu, Marathon Coach ile UltraGrip Coach lastiklerinin Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, sektörde bir ilk olan özel asimetrik desene sahip Marathon Coach'un kendi segmentindeki lastiklere göre daha yüksek kilometre performansı ve konforlu sürüş sağladığını, UltraGrip Coach'un ise karlı ve buzlu yol koşullarında üstün tutunma sağlayan özel bir çeker aks lastiği olarak geliştirildiğini söyledi.
Marathon Coach otobüs lastiklerinin daha iyi tutunma ve frenleme özelliğinin yanı sıra, defalarca kaplanabilme özelliği bulunduğunu belirten Uslu, ''Otobüs firmaları için lastik maliyetleri çok önemli bir kalem. Marathon Coach, hem defalarca kaplanabilme hem de asimetrik yapısıyla düzgün aşınma özelliği ile uzun süre kullanılabiliyor. Ayrıca lastiğimizi kullanan otobüs kaptanlarımızdan aldığımız bilgiye göre, gürültü diğer lastiklere oranla çok az ve yolculara konforlu bir seyahat imkanı sağlıyor'' dedi.
Tüm akslarda kullanılmak üzere geliştirilen Marathon Coach'un özgün asimetrik tasarımının, düzgün aşınma ile beraber yüksek konforlu sürüş keyfini üstün kilometre performansı ile sunduğunu ifade eden Uslu, dengesiz aşınmış lastiklerin otobüsler için ciddi bir sorun teşkil ettiğini, Marathon Coach'ta özel olarak geliştirilen asimetrik tasarımın ise aşınmadan kaynaklı sorunlara çözüm getirdiğini dile getirdi.
Uslu, lastiğin omuzlarındaki desenlerin birbirinden farklı olması anlamına gelen asimetrik yapının getirdiği en önemli avantajların, lastiğin omuzlarının düzgün aşınması, özellikle viraj emniyeti ve ıslak zemin frenleme emniyeti olduğunu kaydetti.
''Ciddi bir fırsat yaratacak''
Avrupa'da yolcu taşımacılığını yönlendiren yaklaşık 65 bin firmanın 250 bin civarında araçla hizmet verdiğini ve Avrupa'da yolcu taşımacılığının yüzde 60'ının karayolu ile yapıldığının bilgisini veren Uslu, Doğu Avrupa'da bu oran daha yüksek iken, Batı Avrupa'da birçok ülkede ise özellikle güvenlik nedenleriyle uzun mesafeli yolcu taşımacılığının karayolu ile yapılmadığını anlattı.
Almanya'da geçen kasım ayından itibaren özellikle ekonomik yolcu taşımacılığı ve turizm taşımacılığı açısından bir yasal düzenleme yapıldığını ve uzun yol taşımacılığında otobüs kullanımının teşvik edilmeye başlandığını aktaran Uslu, ''Bu, özellikle orijinal ekipman üreticileri yani yeni araç üreticileri açısından çok önemli. Çünkü Türkiye, Avrupa'da bir üretim üssü. Üreticilerimiz Avrupa'da Türkiye'yi gerçekten çok iyi temsil ediyor. Birçok otobüs Türkiye'de üretiliyor ve Avrupa'ya ihraç ediliyor. Bu anlamda ciddi bir fırsat yaratacaktır'' ifadelerini kullandı.
Türkiye'de ise son 10 yılda yolcu taşımacılığında özellikle havayolunun ağırlığının artmasına rağmen otobüsle yapılan yolcu taşımacılığının yüzde 91'ler seviyesinde bulunduğuna dikkati çeken Uslu, bunun da gelecek dönemde karayolu ile olan taşımacılığın ağırlığının devam edeceğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Uslu, Türkiye'de D1 belgesiyle şehirler arası taşımacılık yapan yaklaşık 350 firma, D2 belgesiyle turizm taşımacılığı yapan 1.216 firma bulunduğunu, 8 bini şehirler earası taşımacılık yapanlar olmak üzere toplamda araç sayısının 85 bin civarında olduğunu kaydetti.
Goodyear Türkiye Ticari Lastikler Direktörü Mahmut Sarıoğlu ise Marathon Coach otobüs lastiğinin segmentinde üretilmiş ilk asimetrik lastik olarak tüketicilerle buluştuğunu ve Kasım 2012'de uygulamaya başlanılan Avrupa Birliği lastik etiketleme değerleri açısından da segmentinin en iyisi olduğunu ifade etti.
Sarıoğlu, ''Bu ürünümüze özel yaptığımız kampanyalar ile bu segmentte hızlı bir şekilde büyüyeceğimize inanıyorum'' dedi.
Para iade garantisi
Verilen bilgilere göre, Goodyear Marathon Coach lastikleri satın alındıktan sonra 3 ay içinde veya satın alındıktan sonra yüzde 20'den fazla aşınma gerçekleşmediyse (hangisi erken dolarsa) iade edilebilecek.
Ayrıca Marathon Coach karkas geri alma garantisi ve sağlam durumda olan karkası getirene KDV dahil 150 lira geri alma garantisi ile satılacak. 1.250 lira tavsiye fiyatıyla piyasaya sunulan Marathon Coach otobüs lastiğine özel yapılan lansman kampanyası kapsamında bir lastik alan tüketiciler, 180 lira indirimden faydalanacak.
UltraGrip Coach' ise yüksek kilometre performansı, üstün çekiş ve tutuş, aynı zamanda düşük gürültü oranı; geniş diş deseni bloklar arası bağlantıyı açmasıyla sağlanan yüksek kilometre performansı; yarı açık omuz yapısı ve yüksek kanat yoğunluğu sayesinde karlı ve buzlu yollarda üstün tutuş performansı; yeni nesil petek kanatlar ile yüksek taşıma performansı ve düzenli aşınma özelliği ile yüksek oranda çekiş sağlamasının yanında gürültü ve taş girme oranını düşüren blok ayrıştırmasına sahip bulunuyor.
UltraGrip Coach lastikleri 295/80R22.5 ve 315/80R22.5 ebatlarında da mevcut. Islak yolda tutuş sınıfında C derecesine sahip lastiklerin tek dalga gürültü düzeyleri sırasıyla 72 ve 73 dBA değerlerinde bulunuyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)