Hedef 1 milyar euro yakıt tasarrufu

Hedef 1 milyar euro yakıt tasarrufu

access_time04 Ekim 2013 12:54
Pirelli, yeni teknolojisi CyberFleet ile kullanıcılarına yakıt tasarrufu sağlamayı hedefliyor
Pirelli, Avea işbirliğiyle ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği yenilikçi sürüş teknolojisi "CyberFleet"in tanıtımını yaptı. Şirket, bu sayede yılda 1 milyon euroluk yakıt tasarrufunun hedeflendiği açıklandı.
Dünya lansmanı geçtiğimiz aylarda yapılan ve patenti Pirelli'ye ait CyberFleet teknolojisinin Türkiye tanıtımı; Pirelli Ortadoğu Afrika ve Hindistan Bölge Başkan Yardımcısı Alberto Pirelli, Pirelli CEO'su Mete Ekin, Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, Pirelli Grubu Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Direktörü Alberto Vigano ve Pirelli Türkiye Ticaret Direktörü Aşkın Bedük'ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Pirelli'nin kurucusu Giovanni Battista Pirelli'nin torunu olan Alberto Pirelli, Türkiye'nin gelişen ekonomisi ve coğrafi konumuyla kendilerinin önem ve öncelik verdikleri bir pazar olduğuna dikkati çekerek, "CybeerFleet teknolojisiyle alanımızda yine bir fark yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu teknolojinin öncelikli olarak Türkiye pazarında satışa sunulmasıysa bölgeye ve bu pazara verdiğimiz önemin bir göstergesidir" dedi.
CyberFleet teknolojisinin, son yıllarda ivme kazanan Makineler Arası İletişim’in (M2M) başarılı bir örneği olduğunu vurgulayan Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman da M2M'in kullanıldığı sektörlerde milyonlarca dolar tasarrufu beraberinde getirdiği değerlendirmesinde bulundu.

M2M'in ekonomiye sağladığı fayda, kullanım kolaylığı, güvenlik, çevreye katkısıyla ilgili farkındalık arttıkça Türkiye'de pazarın gittikçe büyüdüğünü belirten Taşman, "Pazarda kullanılan SIM kart sayısının 4-5 yıl içerisinde 5 kat artmasını bekliyoruz. Ülkemizde M2M'in en çok kullanıldığı alanlardan biri, bugünkü projemizi de kapsayan araç takip sistemleri. Bu alana baktığımızda, toplam 430 bin araçta kullanılan sistem sayesinde yılda yaklaşık 1 milyar lira civarında tasarruf edildiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Taşman, Türkiye'nin alanında ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezine sahip operatörü olduklarını dile getirerek konuşmasına şöyle devam etti:
"M2M konusunda önemli projelere imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Geçen yıl M2M alanında pazar büyüme oranını 2 katına, aktivasyon oranını ise 1,5 katına çıkardık. Türkiye'nin en büyük araç takip ve mobil sağlık projelerini hayata geçirdik. Pirelli ile gerçekleştirdiğimiz CyberFleet teknolojisinde de sistemin tam kalbinde yer alıyoruz. Filo araçlarına taktığımız SIM kart sayesinde, lastiklerle ilgili tüm güncel durum ve bilgileri, araçtan alınan tüm verileri Avea ağı üzerinden kesintisiz bir iletişimle sunuculara taşıyoruz. Avea altyapısı ve teknolojisiyle Pirelli lastikleri, filonun her türlü sıkıntısını anında takip sistemine iletebilme yeteneğiyle donatılıyor ve karşılaşılabilecek olası tüm zararlara karşı filoyu koruyor."
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

access_time25 Nisan 2024 15:02

EY ve Eurelectric'in işbirliği ile hazırlanan rapora göre, 2030 yılında Avrupa’da 75 milyondan fazla elektrikli araç olabilir. Avrupa'da satılan 5 otomobilden 1'i artık...

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)