Hem BMC hem de Tatlıses ayağa kalkacak

Hem BMC hem de Tatlıses ayağa kalkacak

access_time03 Mayıs 2014 05:03
TMSF'nin BMC ihalesinde 751 milyon lira teklif veren Ethem Sancak, BMC reklamlarının eskiden olduğu gibi İbrahim Tatlıses ile yapılacağını söyledi
TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) düzenlediği ağır ve zırhlı araç üreticisi BMC'nin tartışma yaratan satış ihalesine dün devam edildi.

30 Nisan’daki ihaleye tek başına katılan ES Mali Yatırım ve Danışmalık AŞ’nin sahibi Ethem Sancak, 725 milyon lira teklif vermişti. Dün bu teklifini 26 milyon lira arttıran Sancak’ın son teklifi 751 milyon TL oldu. Sancak, ihale sonrası daha önce BMC’nin reklamlarında oynayan sanatçı İbrahim Tatlıses ile görüştüklerini belirterek, “Tatlıses ile BMC bütünleşti. ‘BMC’yi beraber ayağa kaldıracağız, o arada seni de ayağa kaldıracağız. Eski günlerine döneceksin’ dedik. O da gerçekten çok duygulandı” dedi.

ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

İşadamı Ethem Sancak, geçen ihalede de fikirlerini arz ettiğini, BMC'ye karşı ilgilerinin tamamen ülkenin geleceğine olan ilgilerinden kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi: "Otomotiv sanayi konusunda Türkiye mühendisi, işçisi, dizayner ve girişimcisiyle aslında belli bir yere gelmiştir. Türkiye neredeyse 1 milyon otomobil üretiyor ama bir milli markası yok. Zaman zaman politikacılarımız ve ülkeyi yönetenler bu konuyu dillendiriyor ve girişimcilerimize çağrılar yapıyorlar. 'Yok mu babayiğit?' diyorlar ve bir başkası 'bu deliliktir' diyor. Belki buradan hareketle 'milli marka oluşturabilir miyiz' gibi bir niyetimiz var.” 

“BENCE BMC” REKLAMI

İbrahim Tatlıses ile BMC'nin bütünleştiğini ve Tatlıses ile görüştüğünü belirten Sancak, "BMC'yi beraber ayağa kaldıracağız, o arada seni de ayağa kaldıracağız. Eski günlerine döneceksin' dedik. O da gerçekten çok duygulandı" dedi. Sancak, aslında BMC'nin ayağa kalkması için göze aldıkları paranın 2 milyar lira civarında olduğunu ifade ederek, "4-5 aydır bu markayla ilgilendiklerini, keşke diğer girişimci meslektaşlarım da ilgilenselerdi. Biz hakikaten inceledik, elimizdeki raporların birinde oranın değerine 450 milyon lira diyor" dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İhalenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sancak, ihalenin finansmanına ilişkin, "Dost ve kardeş bir ülkenin kurumunun ilgilendiği bir ihale. Çünkü savunma sanayi ağırlığı itibariyle de bölgenin önemli markalarından birisi. Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Ortaklıkla beraber finansmanı çözeceğimiz bir modeli geliştiriyoruz. Katar devletinin bir kuruluşu. Finansal fondan öteye bir şey. Daha stratejik kurum olma ihtimali daha fazla" açıklamasını yaptı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

access_time29 Ocak 2016 14:00

Genel Müdür Haydar Yenigün: Ortadoğu’ya yönelik başlattığımız atılım Katar, Umman ve Bahreyn’deki yeni bayi açılışlarıyla önemli bir noktaya ulaştı

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

access_time11 Ocak 2016 06:22

Lastik devi Lassa, Barcelona ve bu kulüpte oynayan Arda Turan ile sponsorluk anlaşması imzalayarak yurtdışında atağa kalktı, İspanya'da 41 mağaza açtı

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

access_time21 Aralık 2015 09:52

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül: "Yerli Otomobil üretiminde motorda değil, şarj istasyonları ve yazılımda varız"

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

access_time20 Ekim 2015 06:14

BMW grubu markalarının satışını gerçekleştiren Kosifler Group'tan 70. yılında 100 milyon TL’lik yatırım açıklaması

YORUM YAP

YORUMLAR (0)