HGS cezalarında hataların nedeni 'vida' çıktı

HGS cezalarında hataların nedeni 'vida' çıktı

access_time06 Ocak 2016 06:10
Ulaştırma Bakanlığı, HGS ve radar cezalarına itirazlarla ilgili açıklama yaptı. Buna göre yanlış bildirimlere plakalara çakılan vidalar yol açıyor
HGS ve hız tespiti yapan radarlar nedeniyle ceza kesilen araç sürücülerinin isyanına son günlerde sıkça rastlanıyor. Hürriyet'teki Aysel Alp'in haberine göre yanlış adrese cezaların nedeni ortaya çıktı. İşte o haber:

Son dönemde kesilen HGS ve radar cezaları vatandaşı isyan ettirdi. Bu cezalardan en çok konuşulanı ise köyünden çıkmayan bir vatandaşın traktörüne kesilen 6 bin 652 liralık cezaydı. Hatalı tebligatların sırrını hurriyet.com.tr ortaya çıkardı. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri plakadaki sıfırın ortasına vida konduğu zaman bunun 8 olarak okunduğunu ve yanlış plakaya ceza gidebildiğini ifade ettiler.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, çitçinin itirazının dikkate alındığını belirtirken, "Asıl geçişi yapan plakada sıfırın ortasına vida gelmiş. Dolayısıyla sekiz olmuş. Böylece ceza gerçek araç sahibi yerine, Nevşehir'deki traktör sahibi çiftçiye gitmiş" bilgisini verdiler. Nevşehir'in Gülşehir ve Sivas'ın Şarkışla ilçelerinde yaşayan iki çiftçiye, traktörleriyle Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası gönderildi.

OGS VE HGS’deki yüzde 20 indirim de kalktı

Gülşehir'e bağlı Ovaören köyünde çiftçilik yapan Ali İhsan Güngör (59), AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarlada kullandığı 1982 model 38 LP 644 plakalı traktörüne, İstanbul ve Ankara'da HGS'yi ihlal ettiği gerekçesiyle 6 bin 652 lira ceza gönderilmesinin şokunu yaşadığını söyledi.

1 yılda 10 milyon araca kesilen HGS cezaları Meclis gündemine taşındı

"TRAKTÖRÜ SADECE KÖYÜMDE KULLANABİLİYORUM"


Kendisine ait evde zor şartlar altında geçimini sağladığını belirten Güngör, traktörünün eski model olması nedeniyle sadece köyünde kullanabildiğini ve köy dışına çıkmadığını belirtti.  Cezaların kendisine posta yoluyla ulaştırıldığını aktaran Güngör, "İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Ankara Kazan bölgesi girişlerinden geçişler nedeniyle ceza gelmiş. Olayın araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.

2011'DEN BERİ İL DIŞINA ÇIKMADIM

Adını dahi bilmediği yerlerden gelen cezalarla şaşkına döndüğünü anlatan Güngör, şöyle konuştu:  "Ben bahsi geçen yerlerden geçmedim, benim plakamı kullanmışlar. 2011'den beri hiçbir zaman il dışına çıkmadım. 1982 model traktörümün piyasa değerinin 6 bin lira olmasına rağmen bana gelen trafik cezasının toplamı 6 bin 652 lira. Kimlerin kullandığını bilmiyorum, hiç kimseye vermedim ve kendim de bahsi geçen yerlerde kullanmadım. Sahte olarak plaka bastırılmış kullanılmış olabilir. 29 Aralık 12.2014-16 Haziran 2014 tarihlerinde 50'den fazla geçiş yapmışlar. Zaten traktörün otoyola girmesi yasak. Ben traktörü bağımda, bahçemde, tarlamda kullanıyorum, bütün köylüler bilir. Benim plakamı başka arabaya takmış olabilirler."

BAKANLIK : HATA DÜZELTİLİYOR

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri konu ile ilgili hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Bazılarının bilerek, bir kısmının da bilmeden plakanın ortasına vida takıldığını söylediler. Aynı yetkililer, "Özellikle sıfırın ortasına konulan vidayı OGS cihazları 8 olarak okuyor. Yanlış tebligatlar bundan kaynaklanıyor. Hata bize yansıtıldığında hemen düzeltiyoruz" bilgisini verdiler.   
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)