HGS'de sorunlar başladı

HGS'de sorunlar başladı

access_time06 Şubat 2013 07:39
Köprü ve otoyollarda Kartlı Geçiş Sistemi’nin yerini alan Hızlı Geçiş Sistemi ile ilgili sürücüler bazı sıkıntılar yaşamaya başladı
Kocaeli’nde öğretmenlik yapan Fatih Gül, TEM Otoyolu’nun Gebze ve Kandıra gişelerinden geçiş yapmamasına rağmen ‘geçiş yapmış’ gibi HGS bakiyesinde işlem yapıldığını kaydetti. “Bu şekilde bakiyem düşünce, ‘Acaba otomobilimin sahte plakası mı var?’ diye kâbuslar yaşıyorum.” diyen Gül, sorunun çözülmesi için HGS’yi aldığı yere dilekçeyle başvuruda bulunduğunu, PTT Kocaeli Körfez Şubesi yetkililerinin de gerekli kontrolleri yaptıklarını ve konuyu HGS merkezine ilettiklerini dile getirdi. Yaklaşık 2 ay önce aldığı HGS’de sorun yaşadığını belirten Gül, bunun da mesajla kendine bildirildiğini ifade ederek, “40 lira civarında olan bakiyem 1 liraya kadar düştü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nı aradım. PTT’ye yönlendirildim. 444 1 778 No’lu HGS telefonunu aradığımda oradaki yetkili bana, ‘Aracınızın plakası, başka bir araç plakasıyla karıştırılmış’ dedi.” ifadelerini kullandı.
Kaçak geçiş yapan sürücüler normal ücretin 11 katı para cezası ödüyor. HGS abonelerinin kartlarında yeterli bakiye bulunmadığı durumda, 7 gün içerisinde karta yükleme yapıldığı takdirde ceza normal ücrete dönüşüyor. Ayrıca sürücüler, Karayolları Genel Müdürlüğü resmi web sitesinden plakalarıyla kaçak geçiş yapıp yapmadıklarını sorgulayabiliyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)