Hurda arabası olanlara iyi haber

Hurda arabası olanlara iyi haber

access_time23 Nisan 2013 07:39
Hurda araç teşvik paketinin ayrıntıları belli oldu
TÜRKİYE genelinde 20 yaşın üzerindeki yaklaşık 2 milyon aracın trafikten çekilmesini öngören ‘hurda araç teşvik paketi’nin ayrıntıları netleşmeye başladı. Star'ın haberine göre, Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü, hurda araç teşvik paketinin ana hatları belli oldu. Bu çerçevede merakla beklenen hurda araçlara verilecek teşvikler de şekillenmeye başladı. Buna göre pakette, hurda araç sahiplerine üç altın seçenek sunulması öngörülüyor. İlk seçenek, hurda araçlarını yeni araçlarla değiştirmek isteyenleri içeriyor. Bu seçeneğe göre, hurda araçlar karşılığında yeni otomobil alımlarında belirli oranda ÖTV indirimi yapılacak.

Alternatifler hazırlandı

İkinci seçenek, hurda araçların İl Özel İdareleri aracılığı ile toplanmasını kapsıyor. Bu seçenekte araç sahiplerine hurda bedeli ödenerek araçların trafikten çekilmesi sağlanacak. Üçüncü seçenek ise vergi borcu aracın bedelini geçen hurda otomobiller için hazırlandı. Bu seçenek ile hurda araçların vergi borcunun ödenmesine kolaylık getirilecek. Bu konuda, vergilerin silinmesi veya sadece anaparasının ödenmesi konusunda alternatif hazırlandı. Hangi alternatifin hayata geçirileceğine ise Ekonomi  Koordinasyon Kurulu (EKK) karar verecek. Bu son seçenek, vergi borçlarının hurda araç bedeli ile ödenmesini düzenliyor.

Eski araca yüksek vergi

ARAÇLARIN Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) sistemi de tamamen değiştiriliyor. Halen mevcut sistemde araçların MTV’si, silindir hacmi ve yaş kriterine göre belirleniyor. Yeni sistemde, iki kritere ek olarak emisyon salınım oranı kriteri getiriliyor. Bu sistem ile aracın motor hacmi yüksek olsa bile emisyon salınım oranı düşük olduğu için MTV’si de düşük olacak. Bu sistem, emisyon salınım hacmi yüksek olan yaşlı araçların MTV’sinin ise yükselmesini sağlayacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)