İstanbul trafiği neden 'kilit'

İstanbul trafiği neden 'kilit'

access_time14 Ağustos 2014 11:21
İstanbul trafiğinin kilit olmasının nedeni ne ? İşte o sorunun yanıtı...

İstanbul trafiği kışa döndü.. Seçimlerin bittiği pazartesi gününden bu yana İstanbul trafiğinin soğuk ve yağışlı aylarındaki 'kilit' haline dönmesi tatili erteleyenlerin devreye girmesine bağlanıyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, bazı kesimler için çeşitli sebeplerle ötelenen tatil döneminin hafta başıyla birlikte başladığına dikkat çekti.  Ayık, 'Rezervasyonlara baktığımızda yerli tatilcinin bu döneminin gelecek Kurban Bayramı'nın kutlanacağı ekimin ilk haftasına kadar kesintisiz süreceğini görüyoruz. Zamanı ve parası olana tatil devam edecek' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tatilde olanlar ve oy vermedikleri için eleştirilen kesim bir yana, tatile çıkmak için seçimin bitmesini ve ikinci turu bekleyen kitle için tatil zamanı geldi.

Turizmciler hafta başından itibaren Ramazan ve seçim nedeniyle ertelenen yeni bir tatil dalgasının geldiğini ancak bunun zaten yüksek sezonda olan otellerin boş kalan kısımlarını dolduracağını ifade ediyor.

Okulların açılacağı Eylül aynını ortalarına kadar otel fiyatları tavan yaparken, zaten yüksek olan ulaşım fiyatları da cep yakıyor.

Öte yandan pazartesi sabahından bu yana özellikle İstanbul'da gecenin geç saatlerine kadar durma noktasında devam eden trafik tatile yönelik bir hareketlenme olduğunu doğruluyor.

OTELDEKİ BOŞLUKLAR DOLDU

10-24 Ağustos dönemleri arasında tatil tercihleri bakımından boşluklar yaşandığını gördüklerini belirten ETS Tur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, "Ancak belirsizliklerin netleşmesiyle birlikte hafta başından bu yana yeni talepler almaya başladık" dedi. Özbek, 'Oy kullanıp seçim sonuçlarını bekleyen kitle bu nedenle tatillerini ertelediler. Şimdi ise birinci turda seçiminin tamamlanmasıyla ortamın bir daha rahatladığnı gören tatilcilerin Türkiye'nin kıyı bölgelerine yeni bir akım başlattıklarını görüyoruz" diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)