İşte 2013 Lamborghini!

İşte 2013 Lamborghini!

access_time07 Aralık 2012 22:27
2013 Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster Los Angeles’da tanıtıldı
İtalyan markanın “bugüne kadar üretilen en heyecan verici Lamborghini” olarak tanımladığı yeni Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster 2012 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda objektiflerin karşısına geçti.

2011 yılının yazında tanıtımı gerçekleştirilen ve şimdiden 1.300 adeti geçen bir satışa ulaşan Lamborghini Aventador’un üstü açık versiyonu duyuruldu. Çıkarılabilir tavanından motor kapağına kadar uzanan üst kısmı, yeni tasarlanmış geometrik hatlarıyla dikkat çeken bu otomobilde, 6 kiloluk iki parçadan oluşan karbonfiber bir tavana yer verilmiş. Kolaylıkla çıkarılabildiği belirtilen bu parçalar, üstü açık sürüşlerde Aventador’un ön bagaj bölmesine yerleştirilebiliyor.



Aventador Roadster’da bazı görsel farklılıklar da bulunuyor. Otomobilin arka sütunu, çıkarılabilir tavanı tam anlamıyla desteklemek, otomatik yolcu koruma sisteminin işini kolaylaştırmak ve motor bölmesine daha fazla hava girişi sağlamak amacıyla yeniden tasarlanmış. Roadster’ın motor kapağının Coupé’ninkinden farklı olduğu ilk bakışta fark ediliyor. Yeni tasarım, motoru soğutmayı, yağmur suyunu en iyi şekilde tahliye etmeyi ve tabi ki, V12 motorun güzelliğini ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Yeni Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster’ın gövdesi iki renk tonundan oluşuyor. Ön cam direği, tavanın iki parçası ve kanatlara kadar olan arka cam bölgesi parlak siyah renge boyanmış. Roadster’ın satışa sunulduğu renklere, son derece açık bir metalik mavi renk olan Azzuro Thetis de ekleniyor. Işığın açısıyla değişen Azzuro Thetis’in rengi, 1968 Miura Roadster’ın olağanüstü güzellikteki renk tonunu hatırlatıyor. Son olarak, Aventador LP 700-4 Roadster, cesur ve agresif görünümlü, 20/21 inç yeni Dion jantlarla sunuluyor. Bu hafif alaşım jantların, standart bir jant setiyle kıyaslandığında, aracın ağırlığını 10 kg azalttığı verilen bilgiler arasında.

Ve performans… Aventador LP 700-4 Roadster 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3 saniyede tamamlıyor ve 350 km/s maksimum hıza erişebiliyor. Otomobil merkezi konumlu 700 bg gücünde V12 motora, 7-ileri ISR şanzımana ve itici milli süspansiyona sahip. Roadster’ın V12 motorunda, motor kısmi kapasiteyle çalışırken devreye giren bir silindir deaktivasyon sistemi de yer alıyor. Stop & Start sisteminde yer alan ve supercaps olarak bilinen yüksek performanslı kapasitörler gerektiğinde motoru devreye sokabiliyor. Bu, süperspor otomobil segmentinde tam anlamıyla bir ilk olarak öne çıkıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)