Jet gibi üçkağıtçılık!

Jet gibi üçkağıtçılık!

access_time26 Temmuz 2013 10:11
Jet yakıtının ÖTV'siz alınıp yağ katılarak mazota dönüştürüldüğü, ardından dağıtıcı firmalarca piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı.
Dizel kullanımının 1 yılda yüzde 6 artmasına rağmen jet yakıtı piyasasının yüzde 13 büyümesi gözleri bu sektöre çevirdi. Bakanlık düşük vergili uçak yakıtına yağ katarak istasyonlarda satan şirketlere inceleme başlattı.
Alınan tüm önlemlere rağmen akaryakıt sektöründeki vergi kaçağının artması üzerine Maliye Bakanlığı'nın bazı akaryakıt şirketlerine yönelik başlattığı vergi incelemesinin yalnızca belirli şirketlere yönelik değil akaryakıt sektörünün geneline yönelik bir inceleme olduğu belirtiliyor.
Yeni Şafak'ın haberine göre, incelemenin ardında jet yakıtının ÖTV'siz olarak alınıp, yağ katılarak mazota dönüştürüldüğü, ardından dağıtıcı firmalarca piyasaya sürülmesine yönelik ihbarların olduğu belirlendi. Jet yakıt pazarının 8 milyar TL olduğu Türkiye'de kaçak boyutunun 1,5 milyar TL'ye ulaşmış olabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca markersiz yağla ilgili ihbarların da değerlendirmeye alındığı öğrenildi. Türkiye'nin uzun zamandır akaryakıtta yaşadığı vergi kaybının altında yatan kaçak akaryakıt ve hileli akaryakıta ilişkin yapılan ihbarlar üzerine geçen Maliye'nin akaryakıt sektörünü derinlemesine inceleyeceği öğrenildi. İncelemeler İstanbul'un ardından Ankara, İzmir, Batman, Kırıkkale, Tekirdağ ve Giresun'a da sıçradı. Giresun'daki bir boşaltım istasyonundan numuneler alındığı kaydedildi.
OTOBÜSLER MOTOR AYARI YAPAR
Jet yakıtı satışıyla ilgili uzun bir zamandır bu yakıtın gerçek sahiplerine teslim edilmediği, akaryakıt dağıtım firmalarından bazılarının üreticiden aldıkları jet yakıtına yağ katarak mazot haline getirdikleri belirlendi. Kaçakçıların elde edilen hileli akaryakıtta ÖTV'den kurtulup 4,40 TL seviyesindeki dizel fiyatına sattıkları belirtiliyor. Otobüs firmalarının markersiz yağ kullandığına dair ihbara dikkat çekilirken, bir otobüs firması sahibinin yetkililere, 'Markersiz yağı bırakıp mazot kullanırsak, otobüslerin motor ayarlarını değiştirmek gerekiyor' dediği öğrenildi.
8 MİLYAR TL'LİK PAZAR
Dizel pazarı yüzde 6 büyürken jet yakıt pazarının yüzde 13 büyümesi dikkat çekti. Jet yakıt pazarının Türkiye'de 8 milyar TL'ye ulaştığı belirtiliyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)