Kabloları İspanyol ekip tamir edecek

Kabloları İspanyol ekip tamir edecek

access_time28 Mayıs 2014 10:59
Yüksek Hızlı Tren hattında kabloların 200 kez kesildiğini belirten Elvan, “Tamir için yurtdışından ekip getirdik” dedi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında sinyalizasyon ve haberleşme kablolarının kesilmesine ilişkin olarak İspanya’dan özel ekip getirttiklerini açıkladı. Elvan, TBMM’de Milliyet’e, “sabotaj” olarak açıkladığı Eskişehir-İstanbul YHT hattındaki kabloların kesilmesi konusunda ilginç detaylar açıkladı. Olayın faillerine ilişkin 4 kişinin yakalanıp gözaltına alındığını, ancak bunların bağlantı kablolarını çalan kişiler olduğunu dile getiren Elvan, “Bakır kabloları çalmışlar, fiber kabloları kesip bırakanlarla ilgili bir bilgi yok. Vali Bey ve emniyet müdürüyle henüz konuştum bir gelişme yok şimdilik” diye konuştu.
Kabloların kesilmesine ilişkin detayları açıklayan Elvan, “Aşağı yukarı içinde 48 ayrı kablonun olduğu kalın fiber optik kabloda 60 ayrı noktada 200 ayrı kesme olayı var” diye konuştu.
Kabloların tamiri için harekete geçtiklerini ve kaynak işlemlerine başlanıldığını belirten Elvan, “Kaynak yaptırıyoruz şu anda. İspanya’dan ekip getirttik” dedi.
Bakan Elvan, YHT’nin ne zaman hizmete gireceğine ilişkin soruya ise, “Bir ekibin minimum bir kabloyı bu şekilde bağlaması 5 saati alıyor. Bir kesim için 5 saat ve belki daha fazla süre harcanıyor. 200 kesik olduğunu düşünürseniz aldığı zaman ortada” karşılığını verdi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)