Kaçak lüks otomobillerin yeni güzergâhı Gürcistan

Kaçak lüks otomobillerin yeni güzergâhı Gürcistan

access_time03 Haziran 2015 13:54
Yasa gereği 6 ay sonra yurtdışına çıkarılması gereken araçlar,kaçak olarak trafikte kalmaya devam ediyor
Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmaya göre Gürcistan’dan bu ülkenin vatandaşları adına lüks marka ikinci el araçlar 5 ile 15 bin Euro (15-45 bin TL) arasında değişen fiyatlar karşılığında alınıyor. Bu araçlar, belgelerde sahibi görülen Gürcüler tarafından turist vizesiyle Türkiye’ye getiriliyor. Sarp Sınır Kapısı’ndan yurda sokulan araçları burada Türk sahipleri teslim alıyor. Yasa gereği 6 ay sonra yurtdışına çıkarılması gereken araçlar,kaçak olarak trafikte kalmaya devam ediyor.

DİYARBAKIR’DA 50 LÜKS OTOMOBİLE EL KONULDU

Son 2 yılda bu yöntemle Gürcistan’dan kaçak yollarla getirilen BMW, Mercedes ve Hummer marka ikinci el araç sayısının 554’ü bulduğu bildirilirken, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, son olarak Diyarbakır’da bir operasyona imza attı. 50 kaçak lüks otomobilin, Diyarbakır’da olduğu bilgisine ulaşan gümrük ekipleri, polis ve jandarma ile ortak operasyon yaptı. Operasyon sonucu ele geçirilen 50 adet lüks araca el koyuldu. Kaçak araç kullanan bir kişinin gümrük memurlarına, “Gürcistan’dan 5-15 bin Euro’ya en lüks otomobilleri alabiliyorsunuz. İki yıldır oradan aldığım otomobile biniyorum. Kiralasam daha pahalıya gelirdi” dediği öğrenildi.
 
TOPLAM KAÇAK ARAÇ SAYISI: 638’İ BULUYOR


Sarp Sınır Kapısı’ndan son 2 yılda kaçak olarak yurda sokulan araç sayısı 638’ü buluyor. Bu araçlardan 554’ü Gürcistan, 84’ü başka ülkelerin plakasını taşıyor. Geçtiğimiz aylarda İstanbul, Ankara, Mersin ve Adana’da düzenlenen operasyonlarda da 45 adet BMW cip, Toyota marka otomobil ve Hummer H-2 cipe el konulmuştu.

ÇALINTI OTOMOBİLLER SURİYE’YE GİDİYOR

Öte yandan otomobil hırsızlarından oluşan çeteler, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerden çaldıkları lüks otomobilleri Hatay Reyhanlı üzerinden Suriye’ye götürüyor. Otomobiller, Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıkta kurulan 3 ayrı otomobil pazarında satılıyor. Lüks marka cip ve otomobillerin bu pazarlardaki satış fiyatı da 5 ile 15 bin Euro arasında değişiyor. Otomobil pazarlarında Türk plakalı araçların yanı sıra Bulgar ve Romanya plakalı otomobiller de bulunuyor. Hırsızlık çeteleri, her ilden yaklaşık 8-10 araç çalıp Hatay’a doğru hareket ediyor. Bu araçların GPRS araç takip sistemleri İskenderun’da sökülüyor ve araçlar Hatay Reyhanlı kırsalındaki patika yollardan Suriye’ye götürülüyor. Hırsızlık çeteleri bazı durumlarda çaldıkları araçları gerçek sahiplerine 10-15 bin dolara geri satıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)