​Kia'nın yeni sporcusu

​Kia'nın yeni sporcusu

access_time02 Mayıs 2014 10:07
Kia'nın yeni sporcusu proceed GT versiyonuyla daha sportif oldu
Kia’nın pro_cee’d, GT dizel versiyonun ardından ürün gamına eklenen yeni 1.6 litrelik motor, çekiş gücü ve performasıyla dikkat çekiyor. Gü­ney Ko­re­li oto­mo­tiv üre­ti­ci­si Ki­a, ye­ni­le­di­ği cee­’d ile ya­ka­la­dı­ğı ba­şa­rı­yı 3 ka­pı­lı ver­si­yo­nuy­la bir adım da­ha ile­ri­ye ta­şı­ma­yı he­def­li­yor. Mar­ka­nın ye­ni spor­cu­su pro_cee­’d, ta­sa­rı­mı ve ka­li­te­siy­le mar­ka­nın son dö­nem­de iyi­ce yük­se­len ima­jı­nı güç­len­di­ri­yor.

Ka­li­te­de Al­man ra­kip­le­ri­ni ya­ka­la­yan mar­ka, zen­gin do­na­nı­mı ve ta­sar­ruf­lu mo­to­ruy­la spor oto­mo­bil kav­ra­mı­nı bi­raz de­ğiş­ti­ri­yor. Spor­cu mo­de­lin zir­ve­sin­dey­se GT isim­li ver­si­yon yer alı­yor. Kü­çük ha­cim­li tur­bo bes­le­me­li mo­to­ruy­la dik­kat çe­ken araç, per­for­man­sı ve sü­rüş his­siy­le öne çı­kı­yor.  Kom­pakt sı­nı­fın ye­ni spor­cu­su, kö­şe­li ız­ga­ra­sı, çe­kik far­la­rı, bom­be­li mo­tor ka­pu­tu, ge­niş ha­va gi­riş­li ön tam­po­nuy­la çe­ki­ci bir gö­rü­nü­me sa­hip. GT’­ye özel 4 ka­re­den olu­şan LED gün­düz far­la­rı, kır­mı­zı şe­rit­li ön tam­pon ve ön pan­jur­da­ki GT lo­go­su, mar­ka­nın en hız­lı mo­de­li­ne işa­ret edi­yor.

ASIL FARK LE­D’­LER­DE

Ar­ka­day­sa sağ ve sol kö­şe­le­re yer­leş­ti­ri­len iki eg­zoz, dik ta­sar­lan­mış sis far­la­rı ve ba­gaj spor­le­ri GT ver­si­yo­na özel de­tay­lar ara­sın­da. Ara­cın si­yah ve gü­müş renk­li 18 inç­lik ala­şım jant­la­rı da çe­ki­ci gö­rü­nü­mü ta­mam­lı­yor.


TÜKETİMİ 7.4 LİTRE

Fab­ri­ka ve­ri­le­ri­ne gö­re ara­cın or­ta­la­ma tü­ke­ti­mi 7.4 lit­re. 53 lit­re­lik de­poy­la men­zil 710 ki­lo­met­re­nin üze­rin­de. Bi­zim kul­la­nı­mı­mız bo­yun­ca tü­ke­tim yol bil­gi­sa­ya­rı­na 9.3 lit­re ola­rak yan­sı­dı. Sa­bit hız­lı sü­rüş­ler­de tü­ke­tim 7 lit­re­nin al­tı­na ine­bi­li­yor. Fa­kat ara­cı, ru­hu­na uy­gun şe­kil­de kul­la­nıl­ma­sı tü­ke­ti­mi çift ha­ne­li ra­kam­la­ra bir çır­pı­da ulaş­tı­rı­yor.

204 BEYGİRLİK BENZİNLİ

Kia pro_cee’d GT’de 1.6 litrelik turbo beslemeli benzinli motor görev yapıyor. 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilen motor, 204 beygir güç ve 265 nm tork üretiyor. 1359 kilogram ağırlığındaki araç, 0’dan 100 km/s sürate 7.7 saniyede ulaşıyor.

Maksimum hızsa saatte 230 kilometre. Net geçişleriyle dikkat çeken şanzımanın, oranları da kısa tutulmuş. Yüksek tork sebebiyle küçük viteslerdeki ani hızlanmalarda bolca tutunma sorunu yaşayan aracın yol tutuş yeteneği genel anlamda başarılı.
Orta sertlikteki süspansiyon sistemi, aracın virajlarda yatmasının önüne geçerken konforu da ortadan kaldırmıyor. Direksiyon üzerindeki GT tuşuna basıldığında aracın gaz tepkileri netleşirken sesi de gürleşiyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

access_time25 Nisan 2024 15:02

EY ve Eurelectric'in işbirliği ile hazırlanan rapora göre, 2030 yılında Avrupa’da 75 milyondan fazla elektrikli araç olabilir. Avrupa'da satılan 5 otomobilden 1'i artık...

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)