Kış lastiğine geçiş için son gün

Kış lastiğine geçiş için son gün

access_time30 Kasım 2013 05:57
Pazar gününden itibaren ticari araçlarına kış lastiği takmayanlara 500 TL ceza uygulanacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yolcu ve yük taşımada kullanılan ticari araçlara getirdiği kış lastiği takma zorunluluğu yarından (1 Aralık Pazar) itibaren başlayacak.

Bu tarihten itibaren denetimlerde kış lastiği takmadığı tespit edilen söz konusu araçlara, 500 lira para cezası uygulanacak. Ticari araçlar Pazar gününden 1 Nisan’a kadar zorunlu olarak kış lastiği takacak. Ticari araçlara kış lastiği denetimi bakanlığın yetkilendirdiği bakanlık personeli ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılacak. Görevliler, kış lastiği takmayan araçların ruhsat sahibi adına 500 lira idari para cezası tutanağı düzenleyecek.

TAŞIMA SINIRI

Ayrıca taşıma sınırı üstünde yolcu alanların, haklarında düzenlenen idari para cezasının ardından tüm sorumluluk ve giderler araç işletene ait olmak üzere fazla yolcularını en yakın yerleşim biriminde indirmeleri gerekecek. Yük taşıyan araçların ise azami yük ağırlığının yüzde 20’den fazla aşılması durumunda, fazla yükünü Karayolları Trafik Kanunu’ndaki esaslara uygun hale getirmesinin ardından yola devam etmelerine izin verilecek. Bakanlığın hava şartlarının durumuna göre bu süreyi bir ay uzatabilme yetkisi bulunuyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)