Köprü cezalarıyla ilgili Yıldırım'dan açıklama

Köprü cezalarıyla ilgili Yıldırım'dan açıklama

access_time20 Aralık 2018 20:05
Yıldırım köprü cezaları konusunda, cezaların affedileceğini ve cezasını ödemiş olanlara ise, geri ödeme yapılacağını söyledi

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü’nde, UKOME kararına aykırı geçiş yapıp ceza alan araç sahipleriyle bir araya geldi. Yıldırım, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Yıldırım şunları söyledi: 

(Cezalı köprü geçişleri) Yani bunlardan (araçlardan) hangisinin kamyon türü muameleye tabi tutulacağının, hangilerinin bunun dışında kalacağının belirlenmesi lazım. Burada bir karışıklık var.

Bu iki konunun düzeltilmeye ihtiyacı var. Bu mağduriyeti yaşayan 310 bin'in üzerindeki İstanbullunun, sadece burada bulunan 18 arkadaşımızla, bu işi konuştuk. Bunun düzeltilmesi gerektiği kanaatine vardık.

"CEZALAR AFFEDİLECEK, PARALAR GERİ ÖDENECEK"

Benim bu konuyla ilk işim inşallah bir düzeltici işlem yapacağız. 6001 sayılı Karayolları kanunu'na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz. Bu yapacağımız düzenleme ile bu cezaların yazıldığı günden bu düzenlemenin Meclis'ten geçtiği güne kadar olan tüm cezaları affedilmesi birinci işimiz. 

İkincisi dava açılmışsa bu davaların düşmesi. Davalardan feragat edeceksiniz. Ceza ödemiş olanlar da mart sonuna kadar ödediği cezalar geri ödenecek."

İSTİFA SORUSUNA YANIT

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, bir gazetecinin istifa edeceği yönündeki sorusuna ise "Benden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Yalan yanlış haberlere itibar etmemize gerek yok. Bugünlerde kehanette bulunanlar sayısı arttı. Hatta fal baktıranlar bile var." diye yanıtladı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)