Land Rover’a Türkiye’de şok karar

Land Rover’a Türkiye’de şok karar

access_time18 Mart 2015 15:03
Range Rover Vogue modeli için İstanbul’da açılan toplatma ve geri çağırma davasının 17 Eylül 2015’te duruşması yapılacak
Geçtiğimiz yıl üretim hatasından dolayı kullanılmaz hale gelen Yeni Range Rover Vogue modeli için İstanbul’da açılan toplatma ve geri çağırma davasının 17 Eylül 2015’te duruşması yapılacak. Davadan geri çağırma kararı çıkarsa Türkiye’de bir ilk olacağı gibi "Hukuki Tanıma ve Tenfiz” yoluyla dünyadaki bütün araçlar toplanabilir.

Türkiye’de açılan ve tüketici tarihinde bir ilk olan Land Rover Company davasında önemli gelişmeler yaşanıyor. Türk Avukat ve iş adamı Engin Yakut, sıfır kilometre satın aldığı Yeni Range Rover Vogue aracı, şanzıman hatasından kullanılamaz hale gelince Toplatma ve Geri Çağırma Davası açmıştı. 9 araçta daha  benzer sorunlar tespit edip başka Yeni Range Rover sahiplerinin de vekaletini alan Yakut ve Avukat Candaş Gürol,  ayıplı ve kusurlu araçların geri çağırılması için İngiliz üretici Land Rover Company'e karşı açtığı toplatma davası için tarih belli oldu. Dünya Medyasıda İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi’nin verdiği 17 Eylül 2015 tarihindeki duruşma gününü mercek altına aldı.

LAND ROVER GAME OVER MI OLUYOR?

Daha önce açılan davalar ve hukukçuların yaptığı yorumlar sonucu dünya basınında da yakından izlenen gelişmeler, geçtiğimiz günlerde "Land Rover Game Over "hastagh i” ile dünya'da liste başı olmuştu. Aynı şekilde kullanılmaz hale gelen diğer aracçlarıda kapsayacak dava için, Yıldız ve İTÜ bilim adamlarının hazırladığı ve mahkeme bilirkişilerinden oluşan 13 bilim insanı tarafından imzalanan raporlar ile Borusan Otomotivin ekspertiz raporları mahkemeye sunuldu.

DÜNYA'DAKİ BÜTÜN LAND ROVER'LAR TOPLANABİLİR

Geçtiğimiz yıllarda " Land Rover Game Over " hashtagiyle Twitter‘da trend topic olan ve özellikle Alman medyasının geniş yer ayırdığı "Toplama Davası"  Land Rover Company'e kara  günler yaşatabilir. Konuyu, Avrupa Birliği Parlamentosu ve AB Komisyonuna da taşıyan işadamının açtığı dava Türk tüketici tarihinde ilk defa yaşanıyor. Yakut, Türkiye’de davayı kazanırsa "Hukuki Tanıma ve Tenfiz " yoluyla Dünya'daki bütün Land Rover'ları toplama hakkını da elde edecek. Kendi ürettiği aracına garanti vermeyerek Türk tüketicileri mağdur eden Land Rover Company şirketinin anlaşılmaz tavrı, eleştirilere neden oluyor.

GÖZLER BORSADAKİ HİSSELERDE

Yeni  Land Rover modellerinin toplatılması için açılan davada Türk mahkemesinin verdiği duruşma tarihi dünya otomotiv sektöründe de bomba etkisi yaptı. Dünya'nın 111 ülkesine Avrupa'dan servis edilip yayınlanan haberler, Land Rover Company'i çok zor durumda bırakacağa benziyor. Hisseleri borsada işlem gören şirketin yatırımcılarının da gözü mahkemede. İstanbul’dan çıkacak toplatma kararının zincirleme etkisinin dünya piyasalarında da görülüp, şirket hisselerini düşürmesinden korkuluyor. 17 Eylül2015 tarihinde İstanbul 1.Tüketici Mahkemesi’nde yargılanacak olan Land Rover Company'nin bu nedenle Türkiye'de temsilcisi olan avukatlarıyla  duruşmaya katılması bekleniyor
 
LAND ROVER TÜRK TÜKETİCİLERİ ALDATIYOR

Daha önce Twitter’ın Türkiye’deki hukuksuz ve  yanlış uygulamaları için dava açan Engin Yakut, dünya medyasında gündem olmuştu. Şimdi dünya otomotiv devi Land Rover’a karşı açılan bu davada da benzer bir gelişme yaşanıyor. Üniversite raporları, hatta Türkiye Resmi Distribütörü Borusan Otomotiv’in kendi raporlarında bile üretim hataları açık olarak belirtilmesine rağmen İngiliz şirketin bir işlem yapmaması, Türk tüketicileri mağdur ediyor.Yakut, "Land Rover Company, artık araçlarına güvenli ve kaliteli ürün anlamına gelen "CE" kaşesini basması tüketicilere yönelik aldatmacadır. Bu araçların hâlen trafikte olmaları büyük bir skandaldır. İthalatının durdurulması için devleti göreve davet ediyorum" dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)