Lüks otomobile havuz kıskacı

Lüks otomobile havuz kıskacı

access_time21 Mayıs 2013 08:06
Mali Polis, Maliye Bakanlığı ve Gümrük Müdürlükleri arasında oluşturulan ortak havuz, lüks otomobillerin düşük gösterilen ÖTV’lerini tespit edecek
Aralarında ünlü sanatçı Sibel Can’ın da bulunduğu sanat ve iş dünyasına lüks araç şoku devam ediyor... Geçtiğimiz yıl uyuşturucu kaçakçısı Tilki Selim’e yönelik gerçekleştirilen operasyonda lüks Hummer marka araç ele geçirilmişti. Soruşturma başlatan Mali Polis aracın yurt dışından vergisi düşük gösterilerek yurda kaçak sokulduğunu tespit etmişti. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis 2 yıl içerisinde yurt dışından getirilen araçlarla ilgili çalışma başlatmıştı. Soruşturmada işadamı ve sanat dünyasındaki isimlerin 25 arabasına el konulmuştu.
İstanbul'da trafik tescil birimlerinin araçların tescilini yapmayarak vergi incelemesi sisteminin başladığının duyulması üzerine araç müşavirleri ve galericiler yeni yöntemler geliştirdi. Lüks araç satın alan yüzlerce şahıs ve galerici nüfus ve vatandaşlık işlerine başvurarak adreslerini İstanbul dışındaki illere aldırmaya başladılar. Bu sayede adreslerinin bulunduğu başka illerde tescil yapmak için harekete geçtiler. Emniyet Genel Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı ile işbirliği yaparak konuyu tüm illerdeki KOM ve tescil birimlerini uyardı.

BİLGİLER HAVUZDA
SİSTEMİ Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sunan yetkililer Bakan’dan tedbirlerin alınması için onay alınca birimler harekete geçti. Yurda kaçak getirilen lüks otomobiller için firmalar gümrükte gösterdiği fiyat ve ödediği KDV’yi ne polis ne de vergi denetmenleri göremediğinden dolayı firmaların düzenlediği faturalara göre tescil işlemleri yapılıyordu. Bu yolla kaçakçılık işlemi gerçekleştirerek firmalar ÖTV ödemesi için düşük miktarda fatura göstererek lüks araçlarını cüzi miktarda tescil yaptırabiliyordu. Mali Polis kurulacak yeni veri tabanıyla tüm araçlar için veriler ve gerçek değerlerini görebilecek.ÖTV yolsuzluğunun önüne geçmesi için hazırlanan veri tabanı için çalışmalar başladı.
LÜKS araçların takibi için İstanbul Mali Şube Müdürlüğünde özel bir ekip kuruldu. Polis lüks otomobilleri şüpheli bulursa takip edecek, evraklarını inceleyip araca el koyabilecekler.

MURAT ÇOK BOZ'ULDU
İstanbul Mali Polisinin lüks araç vurgununa yönelik gerçekleştirdiği soruşturmada ünlü popçu Murat Boz’a kötü haber. Geçmişe yönelik yapılan çalışmalarda Murat Boz’un aldığı Maserati GT’nin tescil kayıtlarındaki faturalarda 7 bin 600 liraya satıldığı ortaya çıktı. Boz’un kullandığı aracın Türkiye’ye girişte 278 bin lira ve 50 bin lira KDV’ye alındığı beyan edilmişti. Eğer satışta usulsüzlük tespit edilirse şarkıcı Boz’un arabasına el konulacak. Boz, magazin basınının yoğun ilgi gösterdiği Maserati marka aracını 600 bin dolara aldığını söylerken aracı için özel koruma tuttuğu söylemişti. Soruşturma kapsamında vergi denetmenlerinin vergi kaçakçılığının rapor etmesinin ardından Boz’un ifadesine başvurulacak.
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)