Maliye, kaçağı plakadan bulacak

Maliye, kaçağı plakadan bulacak

access_time09 Mayıs 2017 05:46
Akaryakıt istasyonlarındaki plaka takip sistemi, Maliye Bakanlığı tarafından vergi kaçakçılarını yakalamada kullanılacak

Akaryakıt istasyonlarına kurulan plaka takip sistemi ile polis aranan ya da sahte plakalı araçlardan anında haberdar oluyor. Maliye Bakanlığı’nın da gözü bu sistemde. Maliye ile akaryakıt istasyonları arasında bağlantı kurulursa, Maliye sahte faturacıyı ya da vergi kaçakçısını anında yakalayabilecek.

Akaryakıt istasyonuna gelen bir araç benzin almak istediğinde yazarkasaya plakası giriliyor. Akaryakıt istasyonları Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) bağlı. Online sistemin bir ucu bu yılın başında Emniyet’e bağlandı. Plaka sisteme girdiğinde eğer aranan bir araba ya da plaka sahteyse Emniyet akaryakıt istasyonu ile irtibata geçiyor ve araba sahibinin bekletilmesini istiyor. Sistem sayesinde bir plakanın bir günde 270 kez yakıt aldığı tespit edildi. Ayrıca Kayseri’de olası bir bombalamada kullanılacağı için aranan bir arabanın yakalandığı ifade ediliyor.

Akaryakıt sektörü yetkilileri, aynı sistemi Maliye’nin de kullanması için bir görüşme yapıldığını belirterek, Maliye Bakanlığı’nın kendilerinden bir rapor istediğini söylediler. Böylece Maliye’nin de online sistemden kimin kaç litre benzini hangi saatte aldığını, sahte faturacılık yapılıp yapılmadığını görebileceğini, kredi kartı ile eşleştirebileceğini söylediler.

HACİZLİ ARABA DA GÖRÜLÜYOR

AKARYAKIT sektörü yetkilileri, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sistemi biraz daha geliştirdiğini ve haciz kaydı olan, hakkında ihbar olan her türlü aracın datasını indirip anında 155 haber merkezine ilettiğini ve 5 dakika sonra da ekiplerin istasyonlara geldiğini belirterek, benzer şekilde bu yöntemde hacizli olup kaçırılan bir aracın da tespit edildiğine dikkat çekti. (Hürriyet / Neşe Karanfil)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Benzin ve motorine indirim yolda

Benzin ve motorine indirim yolda

access_time06 Mayıs 2024 08:59

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacağını tahmin ediyor.

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)