Mart sonunda Türkiye’de

Mart sonunda Türkiye’de

access_time21 Şubat 2012 09:49
Yeni nesil Hyundai i30, mart sonunda Türkiye’de

Hyundai’nin “New Thinking. New Possibilities – Yeni Yaklaşım. Yeni Olanaklar.” marka felsefesinin en yeni ürünü olan ikinci nesil i30 ise C-segmentine markanın gelişmiş tasarımını, daha yüksek performansı, daha fazla dinamizmi, daha fazla donanımı, daha düşük yakıt tüketimini ve emisyon değerlerini getirecek.
Tasarımı Almanya-Rüsselsheim’daki Hyundai Avrupa Teknik Merkezi’nde hazırlanan ve Çek Cumhuriyeti’ndeki son teknolojiye sahip Nošovice fabrikasında üretilen yeni nesil i30, Hyundai tarafından Avrupa pazarı için özel olarak geliştirilen en yeni model. İlk jenerasyon i30, lansmanı yapıldığında Hyundai için yepyeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyordu. Yeni nesil i30 ise, Avrupa’nın dört bir yanında markanın bilinirliğini daha da artırma konusunda önemli bir rol oynayacak.
Hyundai Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı ve COO’su Allan Rushforth, “Yeni nesil i30’un, Hyundai’nin Avrupa’daki satışlarını artırmasına yardımcı olacağını ve marka imajına katkıda bulunacağını, C-segmenti’nin en önemli araçlardan biri haline geleceğini, Hyundai için yeni bir marka elçisi olacağını ve markamızın kalite standardını üst segment seviyelerine taşıyacağını umuyoruz” dedi.
Yeni nesil i30, önceki araca göre daha uzun, daha geniş ve daha alçak bir otomobil. Kabin içi kullanışlılığından hiç taviz vermeden daha sportif ölçülere kavuşan yeni i30, 4300 mm ile önceki modele göre 20 mm daha uzun, 5 mm daha geniş (1780 mm) ve ve 10 mm daha alçak (1470 mm). Orijinal i30 modelinin, C-segmentinin en uzun dingil mesafelerinden biri olan 2650 mm’lik dingil mesafesi, yeni nesil i30’da da aynen korunuyor. Ancak boyutlar ve yenilenen kullanım alanı sayesinde hem ön hem de arka yolcular için daha geniş bir iç hacim sunuluyor.
Yeni nesil i30’un daha atletik görünümünün arkasındaki temel faktör, önemli ölçüde artan iz genişliği. Gövde 5 mm genişletilirken ön ve arka iz genişlikleri sırasıyla 17 mm ve 24 mm artırıldı. Böylelikle jant ve lastikler dışa doğru kaydırılarak çamurluklarla aynı hizaya getirildi ve hem otomobilin daha estetik bir görünüme sahip olması sağlandı hem de yol tutuşu artırıldı.
Ön camın alt çizgisi, öne doğru 84 mm ve aşağı doğru 26 mm kaydırılarak eğim açısı artırıldı ve böylece rüzgâr direnci ve aerodinamik sürtünme azaltılmış oldu. Bu sayede otomobilin sürtünme katsayısının sadece 0,30 olması sağlandı. Ayrıca ön, yan ve arka camların altında kalan kısımların krom kaplaması ve beş kollu alaşım jantlar da yeni nesil i30’a ek bir incelik kazandıracak şekilde hazırlandı.
i30 için altı motor seçeneği
Her bir pazarın tercihine bağlı olarak yeni nesil i30, genişletilmiş altı adet motor seçeneğiyle birlikte satışa sunulacak. Bunların üçü dizel, üçü de benzinli motor olacak. Motorlar, 90 PS’den 135 PS’ye kadar uzanan güce sahip olacak.
Türkiye’de ilk etapta dizel motorun en güçlü seçeneği olan 128 PS’lik 1.6 litre dizel ve benzinli motorların en güçlü ünitesi olan 135 PS’lik 1.6 GDI satışa sunulacak. Bu motorların ikisi de isteğe bağlı olarak 6 ileri manuel ya da 6 ileri otomatik şanzımanla alınabilecek.
Hyundai, yüksek verimliliğe sahip olan 1.6 litre hacimli değişken geometrili turbo (VGT) sistemli dizel motorunun, serinin en çok beğenilen motoru olacağına inanıyor. 4.000 d/d’de 128 PS maksimum güç ve 1900 ile 2750 d/d arasında 260 Nm maksimum tork üreten 1582 cc’lik bu geliştirilmiş motor ile yeni nesil i30, 0’dan 100 km/s hıza manuel şanzımanla 10,7 saniye gibi kısa bir sürede çıkıyor ve 197 km/s maksimum hıza ulaşıyor. Bununla birlikte, 100 km’de yaklaşık 4 litreye kadar düşen tüketimiyle aynı zamanda tutumlu olacağını da gösteriyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)