Mercedes yerlileşecek

Mercedes yerlileşecek

access_time05 Mayıs 2014 04:53
Türkiye'den daha fazla yan sanayi ürünü almak için temaslarda bulunan Daimler Grubu, yakında işbirliği kararlarını açıklayacak
Geçen yıl Mercedes’in tüm dünyada en hızlı yükselen pazarı olan Türkiye, yakın zamanda Mercedes’in Otomobil modellerine önemli ölçüde “parça” katkısı da sağlayacak. Bir anlamda Mercedes modellerinde daha fazla “yerlilik”ten söz etmek mümkün olacak.

Levent Köprülü'nün Milliyet'teki haberine göre daha önce Daimler’in İstanbul doğumlu başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Dieter Zetsche tarafından açıklanan planı, Mercedes-Benz Türk Otomobil Pazarlama ve Satış Müdürü Şükrü Bekdikhan da doğruladı. Bekdikhan, Mercedes-Benz otomobil grubunun gelecekteki modelleri için “yedek parça alım” yatırımlarını Türkiye’ye çekebilmenin ve artırmanın öncelikli hedefleri arasında olduğunu, bunun için ana merkezdeki satınalma birimleriyle yakın temas halinde bulunduklarını kaydetti. Bir-iki ay içinde bu alanda da çok önemli işbirliklerini müjdeleyebileceklerine dikkat çeken Bekdikhan, bu görüşme ve çalışmaların yaklaşık iki yıldır sürdüğünü vurguladı. Bu amaçla 2012’nin sonlarında Başkan Zetsche’nin de katılımıyla TAYSAD’ın İstanbul’daki merkezinde bir toplantı düzenlenmişti.

TL'YE GEÇİŞ ETKİLİ OLDU

Fiyatlarda Türk Lirası’na geçmelerinin, satışların artışında etkisi olduğunu, Almanya’nın Türk Lirası’na güvenerek bu kararı onayladığını anlatan Şükrü Bekdikhan, “Özellikle A ve B sınıfında çok farketti. Günlük değişen fiyatlar uygulamıyoruz. Bu da büyük rahatlık” dedi.
Bu arada Mercedes’in, bu yıl C ve GLA’dan başka yenilikleri de olacak. Mercedes’in büyük ilgi çeken ve mükemmel tasarımıyla farklı bir hava yaratacak tamamen yeni S-Serisi Coupe, eylül ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Ayrıca CLS ve B-Serisi’nin makyajlanan versiyonları da 2014 yılı içinde Türkiye yollarında olacak.

TÜRKİYE'YE ÖDÜL GELDİ 

Geçen yıl yeni nesil E-Serisi, CLA ve S-Serisi’ni pazara sunduklarını ve 20 bin 23 adetlik otomobil satışıyla bir önceki yıla oranla satışlarını yüzde 57 artırarak Türkiye’de rekor kırdıklarını anlatan Bekdikhan, aynı zamanda geçen yıl Mercedes pazarları arasında da gelişmede birinci sırayı aldıklarını söyledi.
Bu performans sayesinde Mercedes-Benz Türk’ün, Daimler dünyasında “Yılın En Başarılı Otomobil Pazarı” ödülünü kazandığını belirten Bekdikhan, bu yıl da toplam pazarın yüzde 15 civarında gerileyeceği tahminleri yapıldığını, kendilerinin amacının da geçen yılın rakamlarını yakalamak olduğunu söyledi. 1.6 lt motorlu E-Serisi’nin yanı sıra 1.5 lt dizel ve otomatik seçeneğine sahip A, B ve CLA modelleri sayesinde bu yılın ilk çeyreğinde satışlarının, geçen yıla göre yüzde 9 artışla 3 bin 265 adet gerçekleştiğini anlatan Bekdikhan, yeni C-Serisi ve GLA’nın da bu yılki satış performanslarına katkı sağlayacağını kaydetti. 2014’ün tamamında yeni C-Serisi’nden 3 bin 500, GLA’dan da 1000 adet satış bekleniyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

access_time29 Ocak 2016 14:00

Genel Müdür Haydar Yenigün: Ortadoğu’ya yönelik başlattığımız atılım Katar, Umman ve Bahreyn’deki yeni bayi açılışlarıyla önemli bir noktaya ulaştı

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

access_time11 Ocak 2016 06:22

Lastik devi Lassa, Barcelona ve bu kulüpte oynayan Arda Turan ile sponsorluk anlaşması imzalayarak yurtdışında atağa kalktı, İspanya'da 41 mağaza açtı

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

access_time21 Aralık 2015 09:52

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül: "Yerli Otomobil üretiminde motorda değil, şarj istasyonları ve yazılımda varız"

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

access_time20 Ekim 2015 06:14

BMW grubu markalarının satışını gerçekleştiren Kosifler Group'tan 70. yılında 100 milyon TL’lik yatırım açıklaması

YORUM YAP

YORUMLAR (0)