Nissan Micra'nın yeni yüzü

Nissan Micra'nın yeni yüzü

access_time05 Haziran 2013 15:28
Nissan Micra dördüncü jenerasyonun çıkardığı küçük Micra'ya makyaj yaptı
Nissan, geçtiğimiz yıllarda dördüncü jenerasyonunu çıkardığı küçük Micra'yı geniş kapsamlı bir makyaj operasyonuna tabi tuttu. Operasyonun ardından yepyeni ön-arka tasarıma ve yan çizgilere kavuşan yeni Micra artık çok daha dinamik bir görünüme kavuşmuş.
Daha çok şehir içinde araç kullanan kadın sürücüler tarafından tercih edilen Micra, yeni görüntüsüyle daha geniş bir kitleye ulaşacak gibi görünüyor.
Otomobilde yeniden tasarlanan aydınlatmalar, ön ızgara ve tampon ilk başta dikkat çeken unsurların başında geliyor. Farların hemen yanından başlayıp bağaj kapağıyla bütünleşen yan çizgi otomobil tasarımındaki sıradanlığı ortadan kaldırmış. Yenilenen arka tampon, LED arka aydınlatmalar, bagaj kapağı ve üstündeki şişkin büyük spoiler yeni Micra'ya daha iddialı görünüm kazandırmış.
Otomobilin iç mekanında ise daha dar kapsamlı operasyona tabi tutulmuş. Yenilikler orta konsol, yeni döşeme, USB ve Aux bağlantı yuvalarıyla sınırlı kalmış. Yeni Micra'da otomobilin versiyonuna bağlı olarak 5.8 inç dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi de mevcut olacak.
Otomobilin kaputunun altında ise güncel versiyonda da bulunan ancak ülkemize getirilmeyen 1.2 litrelik benzinli turbo şarjlı ünite 'DIG-S) yer alıyor. 98 PS'lik motor fabrika verilerine göre ortalama 4 litrelik bir yakıt tüketimine sahip.
Micra'nın sahip olduğu teknolojik yenilikler arasında yeni park yardım sistemi. Zaten küçük boyutlara sahip olan otomobil bu sistem sayesinde şehir içinde dar yerlere kolaylıkla park edilebilecek.
Yeni Micra, 3 donanım seviyesinde satılacak. En üst versiyonda otomatik klima, Nissan Connect, arka park sensörü, park yardım sistemi, otomatik yanan farlar, yağışa duyarlı silecekler, katlanabilir yan aynalar mevcut. Aynı zamanda bu versiyonda panoramik cam tavan ve akıllı anahtar sistemi opsiyon olarak sunulacak.
Güncellenen yeni Micra, eylül ayında Avrupa ülkelerinde satışa çıkacak
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

access_time25 Nisan 2024 15:02

EY ve Eurelectric'in işbirliği ile hazırlanan rapora göre, 2030 yılında Avrupa’da 75 milyondan fazla elektrikli araç olabilir. Avrupa'da satılan 5 otomobilden 1'i artık...

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)