Oto devlerinden pozitif ayrımcılık

Oto devlerinden pozitif ayrımcılık

access_time25 Şubat 2014 06:19
GM'nin CEO'luğuna Mary Barra'nın atanmasının ardından bu kez Japon Honda yönetim kuruluna kadın üye atadı
Daha önce Chevrolet ve Cadillac Avrupa başkanlığına Susan Docherty’yi atayan General Motors’un CEO’luğa Mary Barra’yı getirmesi, otomotiv üreticilerine de ilham verdi. Japon Honda da, yönetim kuruluna ilk kez kadın üye getirerek bu yeni dalganın temsilcisi oldu.

Honda, Yönetim Kurulu’na ilk kadın üye olarak 66 yaşındaki Hideko Kunii’yi atadı. Shibaura Teknoloji Enstitüsü’nde mühendislik profesörü olan, cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi yönünde çalışmaları bulunan Kunii, Honda’nın 13 Yönetim Kurulu üyesinden biri olacak.

‘Uygun kişiyi bulduk’

Kunii, Honda’nın ilk kadın yönetim kurulu üyesi olmanın yanında, aynı zamanda Japonya’nın büyük otomotiv üreticileri arasında da üst düzey göreve atanan ilk kadın olacak. Nitekim Toyota ve Nissan’ın yönetim kurullarında kadın üye bulunmuyor.
Amerika’da araç üretimine başlayan ilk Japon şirketi de olan Honda, bugüne kadar üst düzey yöneticilerini Japonlar ve erkekler arasından seçiyordu. Honda, “Bu kez uyruğuna ve cinsiyete bakmaksızın, sadece en uygun adayı bulduk” ifadesini kullandı. Japonya Başbakanı Abe, ekonominin canlandırılmasında kadın yöneticilere büyük önem önem veriyor.

General Motors, geçen yıl endüstrinin ilk kadın CEO’su olan Mary Barra’yı atadığını duyurarak tarih yazmıştı. Otomotiv dünyasında, şu anda Barra gibi bir otomotiv devini yöneten başka kadın yönetici yok.

Koreliler de tartışıyor

Öte yandan kadın işgücü konusunda bir hayli zayıf olan Koreli üreticiler Hyundai ve Kia da kadın yönetici konusu tartışılıyor. Kia’nın Pazarlama Direktörü ve aynı zamanda Koreli tek kadın yöneticisi Claire Chai, geçtiğimiz günlerde kozmetik sektörüne geçiş yaptı. Hyundai’deki tek kadın üst düzey yöneticiyse, Seul’deki merkezde pazarlama bölümünde bulunan Choi Myoung-wha. Her iki şirketin Kore’deki çalışanlarının sadece yüzde 5’i kadınlardan oluşuyor.

GM’de Barra dışında 15’ten fazla üst düzey kadın yönetici olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte dünya otomotivinde kadın yöneticilerin çoğunun pazarlama, tasarım gibi bölümlerde yöneticilik yaptıkları kaydediliyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

Ford Otosan Ortadoğu'da büyümesini sürdürüyor

access_time29 Ocak 2016 14:00

Genel Müdür Haydar Yenigün: Ortadoğu’ya yönelik başlattığımız atılım Katar, Umman ve Bahreyn’deki yeni bayi açılışlarıyla önemli bir noktaya ulaştı

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

Lassa, Barça ve Arda’yla ‘dış kulvar’dan atakta

access_time11 Ocak 2016 06:22

Lastik devi Lassa, Barcelona ve bu kulüpte oynayan Arda Turan ile sponsorluk anlaşması imzalayarak yurtdışında atağa kalktı, İspanya'da 41 mağaza açtı

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

Zorlu Holding'den yerli otomobil açıklaması

access_time21 Aralık 2015 09:52

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül: "Yerli Otomobil üretiminde motorda değil, şarj istasyonları ve yazılımda varız"

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

​Kosifler Group’tan yatırım hamlesi

access_time20 Ekim 2015 06:14

BMW grubu markalarının satışını gerçekleştiren Kosifler Group'tan 70. yılında 100 milyon TL’lik yatırım açıklaması

YORUM YAP

YORUMLAR (0)