Otokoç ve THY'den işbirliği

Otokoç ve THY'den işbirliği

access_time21 Mart 2013 17:40
Otokoç Otomotiv, araç kiralama şirketi Avis&Budget Grup ile THY, uçuş noktalarında çözüm ortaklığı için anlaşma sağladılar
Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, araç kiralama sektörünün global oyuncusu Avis ve Budget Grup ile 40 yıldır uyumlu ve verimli bir şekilde sürdürdükleri işbirliği ile Türkiye'de araç kiralama sektörünün gelişmesine ve yaygınlaşmasına öncülük ettiklerini söyledi.
Otokoç Otomotiv, araç kiralama şirketi Avis&Budget Grup ile Türk Hava Yolları (THY), yurt içi ve yurt dışı uçuş noktalarında çözüm ortaklığı için global ve exclusive anlaşma imzaladı.
''Yollarımızı birleştirdik, daha da güçlendik'' söylemiyle yola çıkılan kampanyanın imza töreni Rahmi Koç Müzesi'nde Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Avis&Budget Group Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöenticisi (CEO) Ron Nelson, Avis&Budget EMEA Bölgesi Başkanı Larry De Shon'un katılımı ile gerçekleştirildi.
Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, hava ve karayolunu birleştiren bu işbirliği ile Türkiye'de ve dünyada sektörlerinin öncüsü, alanlarında lider 3 markanın yollarını ve güçlerini birleştirdiğini söyledi.
Çimen, geçmişten bugüne birbirlerini tamamlayarak büyüyen hava yolu taşımacılığı ve araç kiralama sektörlerinin gelişimine önemli katkı sağlayacağına inandığı işbirliğinin hem şirketleri hem de müşterileri için hayırlı olmasını diledi.
Avis ile 1974, Budget ile de 2007'den bu yana Türkiye'de Otokoç Otomotiv çatısı altında hizmet sunduklarını belirten Çimen, şöyle konuştu:
''Koç Grubu, Türkiye ekonomisinin birçok alanında olduğu gibi, araç kiralama sektöründe de ilk araç kiralama markasını ülkemiz ile tanıştırmıştır. Bugüne gelindiğinde Otokoç Otomotiv, 5 bin 100 adedi kısa süreli olmak üzere toplam 20 bin 500 adet araç parkı ile araç kiralama sektörünün en büyük oyuncusu haline gelmiştir. Kısa dönemli kiralamada, markaların temsil edildiği pazarda (yerel firmalar hariç tutulduğunda) Otokoç Otomotiv, Avis-Budget markalarıyla yüzde 50 pazar payına sahiptir.''
Çimen, araç kiralama sektörünün global oyuncusu Avis ve Budget Grup ile 40 yıldır uyumlu ve verimli bir şekilde sürdürdükleri işbirliği neticesinde Türkiye'de araç kiralama sektörünün gelişmesine ve yaygınlaşmasına da öncülük ettiklerini söyledi.
Koç Holding olarak, Türkiye'de havayolu ulaşımının öncüsü Türk Hava Yolları ile daha önce birçok işbirliğine imza attıklarını vurgulayan Çimen, ''İşte bugün burada atılacak imzaları, Türk Hava Yolları ve Avis-Budget grup ile olan işbirliklerimizin daha da güçlenmesine katkı sağlaması açısından çok önemli buluyorum'' dedi.
''Konuklarımıza daha konforlu bir hizmet sunulacak''
Türk Hava Yolları(THY) Genel Müdürü Temel Kotil de İstanbul'a geçen yıl 10 milyon yabancı turist geldiğini belirterek, 2020'de İstanbul'un 30 milyon turist hedeflediğini söyledi.
Kotil, İstanbul'un Eurasia'nın Başkenti olarak nitelendirildiğini belirterek, şöyle konuştu:
''Yeni havaalanı, 150 milyon yolcu kapasiteli olacak. THY'nin 2020 vizyonunda 90 milyon yolcu, 375 uçak, 300'ün üzerinde uçuş noktası olacak. Geçen yıl dünyada 1 milyar turist seyahat etti. O zaman bizim çok daha otomobile çok daha uçuş ağına ihtiyacımız var. Böyle bir anlaşmanın imzalanması şu anlama geliyor, konuklarımız havaalanına inip, arabasını alıp, tekrar geri verebilecek, bu çok konforlu bir hizmettir. Bu yıl 46 bin yolcu taşıdıysak bunu 90 bine getireceksek, çok daha yeni otomobillere ihtiyaç var. Tekrar söylüyorum, Eurasia'nın başkenti İstanbul'dur. 2020'de bunu göreceğiz.''
Avis Budget Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Ron Nelson, Otokoç Otomotiv bünyesinde faaliyet gösteren Avis ve Budget markalarının geçmişten bugüne gösterdiği büyüme başarısına değinerek, ''Avis-Budget Türkiye EMEA Bölgesinde müşteri memnuniyetinde yarattığı performans ile dikkat çekiyor'' dedi.
THY ile yapılan işbirliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirten ve 3 markanın teknolojik entegrasyonu ile müşterilerine sunacağı ''FLY& DRIVE'' hizmetinin öneminden bahseden Nelson, ''Bu işbirliğinin müşterilerin hayatını kolaylaştıracak yeni ürün ve hizmetler geliştirip güçlenerek uzun yıllar devam edeceğine inanıyorum'' diye konuştu.
''Anlaşma Otokoç Otomotiv'e yüzde 10 katkı sağlayacak''
Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kotil, bir soru üzerine, anlaşmayla yolcu THY'nin web sitesine girdiğinde ne tür ihtiyacı varsa giderebilecek ve hepsi paket halinde verildiği için hizmetleri indirimli alabileceğini belirtti.
Kotil, anlaşma neticesinde İstanbul'a gelecek 10 milyonu aşkın turistin indirimli araç kiraladığında bunun İstanbul trafiğine negatif etkisine yönelik soruya ise şöyle cevap verdi:
''Amacımız toplu taşımacılığa alternatif oluşturmak değil. Ama insanların şehir dışına ve başka yerlere gitme ihtiyacı var. Yolcular yalnızca İstanbul'da 3-4 saat kalmıyorlar. Birkaç gün kalıp ondan sonra devam ediyorlar. Amaç insanların ihtiyaçlarını gidermek.''
Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir de bu anlaşmanın kendilerine yüzde 10 katkı sağlayacağını belirterek, ''THY dünyada en çok uçuş noktasına uçan havayolu olması hasebiyle bu anlaşma dünyadaki en büyük örneği denebilir'' şeklinde konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)