Renault zora mı girecek?

Renault zora mı girecek?

access_time18 Şubat 2014 11:52
PSA Peugeot ve Citroen'in yaşadığı tedarik sorunu Renault'u da korkuttu
Renault CEO'su Carlos Ghosn, Pazar günü yaptığı bir açıklamada rakipleri PSA Peugeot Citroen'in ciddi zorluklar yaşaması durumunda kendilerinin de zorluklarla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.



RTL radyo istasyonuna röportaj veren Ghosn, "Ortak tedarikçilerimiz çok olduğu için rakibimizin ciddi zorluklar yaşaması bizim çıkarımıza değil" dedi.
Ghosn, PSA veya bir başka otomobil üreticisinin zorluk yaşamasından dolayı bu tedarikçilerin zor durumda kalmasının kendilerini de kötü bir duruma sokacağını söyledi.
Stok maliyetlerini engellemek için "zamanında sipariş" sistemini benimseyen otomotiv grupları bir veya daha fazla tedarikçinin zor durumda kalması üzerine geçmişte üretimlerinin neredeyse durduğu noktalara geldiler. Bu durum özellikle 2011 yılında Japonya'da meydana gelen tsunaminin ardından dikkatleri çekti.
Bu ve buna benzer olaylar otomobil üreticilerinin alternatif tedarik kaynakları bulabilmesi için acil durum planları geliştirmesini sağladı.

Peugeout'nun nakit olarak zor durumda olan yönetimi 18 Şubat'ta toplanarak 3 milyar euro sermaye sağlayacak olan Fransız devleti ve Çinli otomobil üreticisi Dongfeng Motor Co.'nun sermayesine ilk defa girişini tartışacak. Bu giriş şu anda şirketin sahibi olan Peugeot ailesiyle hisselerin eşitlenmesi anlamına gelecek.
Peugeot, Dongfeng'in de yardımıyla bilançosunu düzelterek Çin ve güneydoğu Asya'da sanayi ve ticari varlığını genişletmeye çalışacak.

Aynı zamanda Nissan'ın da liderliğini yapan Ghosn, Peugeot ve Dongfeng arasında gerçekleşecek bir ittifakın Renault için herhangi bir risk oluşturduğunu düşünmediğini söyledi. Ghosn ayrıca 2003 yılında Dongfeng'in Honda ile partnerliği varken aynı zamanda Nissan ile ortaklık kurduğunu ve o günden bu yana Nissan ile Honda'nın çıkarlarını birbirinden ayrı tutmakta çok başarılı olduğunu belirtti.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

Satılan her iki elektrikli otomobilden 1’i Togg oldu

access_time05 Mayıs 2024 12:18

Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1'i Togg oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)