Rusya’nın otomobil ithalatında Çin’in payı yüzde 90’ı geçti

Rusya’nın otomobil ithalatında Çin’in payı yüzde 90’ı geçti

access_time19 Eylül 2023 09:53
Davıdov, Rusya'nın dış ticaretinde yaşanan değişimle ilgili, “Rusya’nın otomobil ithalatında Çin bu yılın ilk 8 ayında yüzde 92 paya sahip. Avrupa bu anlamda kapandı, satışları durdurdu.” dedi

Rusya Federal Gümrük Servisi (FTS) Başkan Vekili Ruslan Davıdov, Rusya’nın otomobil ithalatında Çin’in bu yılın ilk 8 ayında yüzde 92 paya sahip olduğunu söyledi.

Davıdov, Rus haber ajansı RİA Novosti’ye yaptığı açıklamada, Rusya ile Çin arasındaki ticaret hacminin “güçlü bir şekilde” arttığını söyledi.

Rusya’nın Avrupa Birliği (AB) ile ticaretinin ise düşmeye devam ettiğine işaret eden Davıdov, “Bu da elbette öngörülebilir bir durum, çünkü AB pazarı (Rusya) kendisine kapattı.” dedi.

Davıdov, Rusya'nın dış ticaretinde yaşanan değişimle ilgili otomobil pazarından örnek vererek, “Rusya’nın otomobil ithalatında Çin bu yılın ilk 8 ayında yüzde 92 paya sahip. Avrupa bu anlamda kapandı, satışları durdurdu.” diye konuştu.

Rusya merkezli Autostat verilerine göre, ülkede yeni otomobil satışları ağustosta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 160 artarak 109 bin 700’e çıktı.

Avtovaz firması yeni otomobil satışlarında en çok paya sahip şirket konumundayken, Çinli Chery firmasının ise ikinci sırada yer aldı.

Çok sayıda Batılı otomobil şirketi, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldığını duyurmuştu.

Tesla, yeni fabrikası için Suudi Arabistan ile görüşüyor

 

AB, Çin’in elektrikli taşıtlarına dair gümrük vergisini artıracak

 

AB'den Çin malı elektrikli otomobillere anti-damping soruşturması

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)