Sevgililer günü satışa çıkıyor

Sevgililer günü satışa çıkıyor

access_time27 Ocak 2014 09:59
Yeni Peugeot 308'in ismi hariç her şey değişti, satışı ise sevgililer gününde başlanıyor…
Fransız üreticinin orta sınıf hatchback pazarında iddialı olma amacıyla geliştirdiği yeni 308, neredeyse adı dışında tamamen yeni. Adının aynı kalma nedeniyse, Peugeot’nun bundan böyle tüm modelleri için aynı taktiği izleyecek olması. Yani yeni nesiller gelirken, adlar büyük ölçüde değişmeyecek.

14 Şubatta, yani Sevgililer Günü’nde Türkiye’de resmen satışa sunulacak yeni 308, Peugeot’nun yeni tasarım felsefesiyle şekillendirilip, yeni modüler platform üzerine geliştirilmiş. Eski versiyona göre ağırlığı 140 kg düşürülen 308, böylelikle daha hafif, daha sağlam ve daha çevreci olmuş. Aracın uzunluğu ve yüksekliği de azaltılırken, iki aks aralığı artırılarak iç mekanı genişletilmiş. Peugeot’nun “i-Cockpit” adını verdiği yenilikçi gösterge haneli ve orta konsol sayesinde iç mekanda sadelik ön plana çıkarken, müzik sistemi, klima, navigasyon ve araca dair diğer bazı bir özellikler bir ekran üzerinden ayarlanır hale gelmiş. Bu da düğme sayısını azaltıp, iç mekanı sadeleştirmiş.
 
KALİTE İDDİASI ARTTI
 
Yeni 308, Peugeot’nun yeni artırılmış kalite algısı felsefesinin de bir ürünü. Nitekim bu, aracın iç mekanındaki malzemelerden ve sessizlikten de belli oluyor. Zaten lansman öncesinde 2.5 milyon km sürüş testi, 4 hidrolik pistonlu titreşim ve iklim deneme tezgahında 2 bin 500 saat test, 250 bin kez klima açma-kapama testi, dokunmatik ekrana 4.3 milyon basma gibi kaliteye yönelik çok sayıda aşamadan geçmiş.
Aktif hız Sabitleyici, Çarpışma Riski Uyarısı, Otomatik Acil Fren ve Kör Nokta Uyarısı gibi unsurlar, aracın donanım paketlerine göre standart veya isteğe bağlı unsurlar arasında bulunacak.

49 bin 400 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkacak yeni 308’de 1.2 lt VTi (82 HP), 1.6 lt THP (156) benzinli motorların yanı sıra 1.6 lt (92 ve 115 HP) dizel motor seçenekleri olacak. Daha sonra gelecek 1.2 lt 130 HP benzinli motorda otomatik şanzıman seçeneği de bulunacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

access_time25 Nisan 2024 15:02

EY ve Eurelectric'in işbirliği ile hazırlanan rapora göre, 2030 yılında Avrupa’da 75 milyondan fazla elektrikli araç olabilir. Avrupa'da satılan 5 otomobilden 1'i artık...

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)