Skoda’dan iki yeni konsept

Skoda’dan iki yeni konsept

access_time30 Mayıs 2014 14:29
Çek üretici Skoda, hazırladığı dikkat çekici iki farklı konsepti Avusturya’da düzenlenen modifiye etkinliği “Wörthersee 2014”te tanıttı.
Bu yıl 33. kez düzenlenen ve Volkswagen modifiye etkinliği olarak da bilinen Avusturya’daki Wörthersee 2014, Skoda’nın da iki dikkat çekici ve birbirinden farklı konseptinin tanıtımına sahne oldu. Çek üretici Skoda, burada popüler SUV modeli Yeti’nin ralli araçlarından esinlenilen donanımlara sahip heyecan verici Yeti Xtreme konseptinin dünya tanıtımını gerçekleştirirken, tamamen stajyerlerin Citigo’dan geliştirdiği iki kişilik CitiJet konseptini de ziyaretçilerin beğenisine sundu.
200 binden fazla ziyaretçinin katıldığı ve modifiye tutkunlarının akın ettiği Reifnitz’deki GTI etkinliğinde dünya tanıtımı yapılan Skoda Yeti Xtreme, yenilenen ve Türkiye’de de satışa sunulan SUV sınıfındaki Yeti Outdoor’dan geliştirildi. Skoda’nın motorsporlarında başarılı bir geçmişe sahip olduğunu simgelemek amacıyla ralli araçlarındakine benzer unsurlara yer verilen Yeti Xtreme’de, mat gri gövdeyle birlikte jantlar ve tavanda kullanılan sarı/yeşil karışımı boya hayli ilgi çekti. 17 inçlik alaşım jantlar ve geniş arazi lastikleri, Yeti Xtreme’in yerden yüksekliğinin artmasını sağlarken, aracın ön bölümünde geniş bir korumayla güçlendirilmiş tampon bulunuyor.
Aracın kaslı çamurlukları dikkat çekerken, kapıların alt bölümünde yine geniş bir metal koruma bandı bulunuyor. Susturucusuz olarak kullanılan çift egzost çıkışı ise aracın dinamik görüntüsüne “sesli” katkı sağlıyor.
İç mekandaysa ralli araçlarındakine benzer unsurlara yer verildi. Özel yan desteklere sahip dört adet Recaro spor koltuk, dört noktalı emniyet kemerleri, vites değiştirme kulakçıklarına sahip sportif direksiyon simidi ilk göze çarpanlardan. Kapı içi panelleri karbon fiber, alüminyum paspaslar, tamamen farklı tasarlanan ve ralli araçlarını andıran orta konsol, yangın söndürücü gibi unsurlar da, yine iç mekanda yerini alıyor.
150 HP’lik 1.8 lt TSI motor ve 6 ileri DSG şanzımanla donatılan Yeti Xtreme, 0-100 km/s hızlanmasını 9 saniyede tamamlıyor. Araçta, ayrıca Octavia’nın performans modeli RS’ten alınma frenler kullanılmış.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

access_time25 Nisan 2024 15:02

EY ve Eurelectric'in işbirliği ile hazırlanan rapora göre, 2030 yılında Avrupa’da 75 milyondan fazla elektrikli araç olabilir. Avrupa'da satılan 5 otomobilden 1'i artık...

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)