Skoda'nın yeni aracı İstanbul'da

Skoda'nın yeni aracı İstanbul'da

access_time27 Ekim 2012 10:26
Skoda Rapid, Skoda Auto yetkililerinin de katılımıyla İstanbul Autoshow 2012’de Türkiye pazarına ilk kez tanıtılacak
Dünya tanıtımı yalnızca bir ay önce Paris Motor Show’da gerçekleştirilen Rapid, yeni bir model olmanın yanı sıra Skoda’nın bundan sonraki model atağının da ateşleyicisi konumunda. Bu yepyeni sedan, İstanbul Autoshow 2012’de Skoda standının odak noktası olacak. Türkiye’de de büyük başarılara imza atması beklenen ve sedan pazarına yeni bir soluk getirecek olan Rapid, Skoda’nın model yelpazesinde Fabia ile Octavia arasında konumlandırılıyor.



Sert hatlı ve sportif ön görünümüyle dikkat çeken otomobil, markanın kimliği haline gelen radyatör ızgarasında Skoda’nın yeni logosunu taşıyor. Farlar ile uyumlu bir tasarıma sahip olan sis lambalarıysa, aracın kalite algısını güçlendirmek amacıyla düşünülmüş. Rapid’in yan profili ise, araca coupe tarzı bir silüet kazandırıyor. Stop lambalarının iç kısmının “C” harfi şeklindeki tasarımıysa, onun bir Skoda olduğunu vurgulayan unsurlar arasında. Otomobilin yolcularına sunduğu cömert iç hacim, diz ve baş mesafesi açısından sınıfına öncülük edecek boyutlarda. Arka camla birlikte açılan bagaj kapağı, 530 litrelik yük hacmine sahip otomobilin farkını ortaya koyuyor.

Yeni Rapid’in sunduğu farklılıklar, bununla da bitmiyor. Her Skoda modelinde olduğu gibi, Rapid’de de “tek kelimeyle akıllıca” denilebilecek farklı pratik çözümler sunuluyor. Rapid’in benzin deposu kapağının iç kısmına sabitlenen buz kazıyıcı ya da her iki tarafı da kullanılabilen bagaj kaplaması gibi ayrıntılar, Skoda mühendislerinin yarattığı akıllıca ve pratik özelliklerden sadece birkaçı.

Skoda Rapid, sunduğu eksiksiz aktif ve pasif güvenlik donanımlarıyla etkileyici. ABS, ASR (Patinaj Önleyici Sistem) ve ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) gibi sistemlerin yanı sıra Lastik Basınç Kontrol Sistemi düğmesi, viraj dönüş fonksiyonlu ön sis farları, Hill Hold (Yokuş Kalkış Desteği) gibi unsurlar, isteğe bağlı ya da standart olarak araçta yer alıyor. Pasif güvenlik donanımları arasındaysa ön, yan ve baş hava yastıkları, ayarlanabilir koltuk başlıkları, çarpışma anında yakıt akışını kesen sistemi saymak mümkün.

2013 yılının ilk aylarından itibaren Türkiye yollarına çıkmaya başlayacak Rapid’de 1.2. lt (75 HP), 1.2 lt TSI (105 HP), 1.4 TSI (122 HP) benzinli motorların yanında, 1.6 TDI (90 HP) ve 1.6 lt TDI (105 HP) dizel olmak üzere 5 farklı motor seçeneği bulunacak. 1.6 lt TDI (90 HP) motorda 7 ileri DSG otomatik şanzımanın sunulmasına ise, 2013 yılının ikinci yarısından sonra başlanacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)