SWAT timine Türk zırhlısı

SWAT timine Türk zırhlısı

access_time27 Haziran 2014 10:26
ABD polisinin özel timi olarak bilinen SWAT (Special Weapons and Tactics - Özel Silahlar ve Taktikler) artık operasyonlarını Türk araçlarıyla yapacak
Amerikan polis baskınlarında kullanılan SWAT timi zırhlı araçları Türkiye’de üretilecek. Mersin veBursa’da Amerikan - Türk ortaklığıyla yapılacak zırhlı araçlar, ABD’nin yanı sıra Irak gibi ülkelerde de kullanılacak.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir’in verdiği bilgiye göre, SWAT tipi zırhlı araçlar Bursa ve Mersin’deki organize sanayi bölgelerinden üretilecek. Polislerin oturma düzeni alabildiği zırhlı SWAT araçlarının üretimine 1-2 ay içinde başlanacak. Üretim Amerikalı ve Türk şirketlerin ortaklığıyla hayata geçirilecek.

Türkiye’de üretilecek zırhlı araçların bölge ülkelerinde de kullanılacağını dile getiren Özdebir, “Türkiye’nin etrafındaki ülkelere satılacak. Irak’ta ve bölgede böyle bir ihtiyaç var. Bursa Serbest Bölgesi’nde üretime başlandı. Mersin’de de başka bir ABD’li firma üretim yapacak. Onlar da yer kiralama aşamasında. Normal araç zırh takıyor ya da sıfırdan zırhlı araç üretiyorlar” dedi.Özbedir, özellikle Irak’taki son durumun sivilleri de zırhlı araç temin etmeye yönlendirdiğini ifade etti. 

Uzay yatırımı yolda

Yerel seçimden sonra yabancı sermayenin Türkiye’ye ilgisinin arttığını ifade eden Özdebir, “Yabancı fonlardan odamıza ziyaretler var. Burada yatırım yapmak istiyorlar. Yabancılar savunma, uzay ve havacılık gibi yüksek teknolojili işlerle ilgili yatırım yapmak istiyor” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

F1 Miami'de sprint yarışının kazananı belli oldu

access_time04 Mayıs 2024 20:40

F1 Miami Grand Prix'sinin sprint yarışında, 19 turluk mücadelenenin kazananı Verstappen oldu.

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)