​Tesla binlerce Model X’i geri çağırıyor

​Tesla binlerce Model X’i geri çağırıyor

access_time12 Nisan 2016 16:54
Çıkışının üzerinden henüz kısa bir süre geçen Model X’te bulunan bir güvenlik zaafiyeti, kullanıcıları biraz uğraştıracak gibi görünüyor
Tesla binlerce Model X’i geri çağırıyor

Halihazırda satın alınabilecek çok fazla elektrikli otomobil bulunmuyor. Az sayıdaki seçenek arasından sıyrılan Tesla’nın otomobilleri; yüksek güvenliği, tasarımı ve gelişmiş teknolojisiyle tercih ediliyor. Elektrikli SUV kategorisinde neredeyse rakipsiz olan Model X ise etkileyici tasarımı ve yukarı doğru açılan kapılarıyla dikkat çekiyor. 

Tesla yaptığı açıklamayla birlikte Tesla Model X‘te güvenliği tehlikeye atabilecek bir sorun olduğunu belirtti ve toplamda 2.700 adet otomobilini geri çağırdıklarını ifade etti. Anlatılanlara göre Amerika pazarına girerken birçok testten geçen Model X’in Avrupa pazarına giriş yaparken söz konusu sorunun fark edilmiş durumda.

Bu sorun otomobilin üçlü arka koltuğunda yaşanıyor. Kilit sisteminde meydana gelen bir hata sebebiyle koltuklar kendi kendine ileri doğru hareket edebiliyor. Küçük bir sorun gibi görünse de yaralanmalara sebebiyet verebilecek olan hatayı düzeltmek isteyen Tesla, kullanıcıların otomobillerini yetkili servislere getirmesini istiyor. Onarım işleminin ise yalnızca 2 saat gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanacağı belirtiliyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)