Tesla'da yangın nedeniyle üretim henüz başlamadı

Tesla'da yangın nedeniyle üretim henüz başlamadı

access_time06 Mart 2024 13:04
Tesla'nın Almanya fabrikasında çıkan yangın nedeniyle üretim henüz yeniden başlamadı

Tesla'nın Berlin yakınlarındaki fabrikasında, yakındaki bir elektrik trafosunda çıkan yangın nedeniyle durdurulan üretim henüz yeniden başlamadı.

Şirket, yerel halkın Tesla'nın genişleme için daha fazla orman açmasına karşı çıktığı Almanya'nın Gruenheide kentindeki fabrikasında üretimin ne zaman yeniden başlayabileceğini söyleyemeyeceğini bildirdi. Fabrika son zamanlarda haftada yaklaşık 6.000 Model Y spor araç üretiyordu.

Baird Equity Research analisti Ben Kallo Çarşamba günü yayınladığı bir raporda, Tesla yatırımcılarının otomobil üreticisinin bu çeyrekte kaç araç teslim edeceğine ilişkin beklentilerini muhtemelen düşürmeleri gerektiğini yazdı. Şirketin yılın ilk üç ayında Wall Street'teki konsensüsten yaklaşık 67.900 daha az, sadece 421.100 civarında araç teslim edeceğini tahmin ediyor.

Ocak ayı sonunda Tesla'yı düşüş eğilimli bir hisse senedi seçimi olarak belirleyen Kallo, ilk çeyrek için "Bir dizi tek seferlik üretim kesintisi, kuruluma daha da karmaşıklık kattı" diye yazdı.

Kallo, Alman fabrikasındaki elektrik kesintisi, Kızıldeniz'deki çatışmayla bağlantılı daha önceki bir kesinti ve Tesla'nın Kaliforniya fabrikasında Model 3'ün yenilenmiş bir versiyonunu üretmek için yapılan değişim nedeniyle teslimatların bu çeyrekte geçen yılın son aylarına göre "anlamlı bir şekilde daha düşük" olacağını savundu.

Tesla üretimine yangın engeli

 

Musk'ın başı çalışanlarla dertte: Tesla'da grev krizi!

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

Rusya'da yeni otomobil satışlarında yüzde 71 artış

access_time02 Mayıs 2024 17:55

Rusya'da yeni otomobil satışları, yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artarak 552 bin 700'e çıktı.

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

Uber'e 250 milyon sterlinlik dava şoku!

access_time02 Mayıs 2024 09:08

Uber'e Londra'daki taksi sürücülerinin 250 milyon sterlinlik dava açacağı bildirildi.

LPG'ye indirim geliyor

LPG'ye indirim geliyor

access_time01 Mayıs 2024 17:32

LPG'ye yarın geceden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş indirim geleceği aktarıldı.

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

Elon Musk, Tesla’da 500 kişilik ekibi işten çıkardı!

access_time01 Mayıs 2024 17:27

Elon Musk, Tesla'nın elektrikli araç şarj istasyonu ağını yöneten yaklaşık 500 kişilik ekibi işten çıkardı. Bu ani kararın, şirketin odak noktasını yapay zeka ve otonom...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)