Tesla'ya büyük şok: Yeni modeline o ülkede yasak geldi!

Tesla'ya büyük şok: Yeni modeline o ülkede yasak geldi!

access_time22 Ocak 2024 14:45
Tesla'nın güncellenen Model 3'ü, Avustralya'da güvenlik standartlarını karşılayamadığı gerekçesiyle satışlarının durduruldu.


Tesla tarafından uzun zamandır beklenen güncelleme Model 3’e geçtiğimiz aylarda gelmişti. Yeni versiyonlar 2023 yılını sonunda Avrupa’da satışa sunulmaya başlandı. Dış tasarımında yaşadığı değişimle aerodinamik yapısı gelişen ve menzili artan modelde asıl değişim iç tarafta yaşanmıştı.

Bu yaşanan değişim yeni modellerin Avustralya’da satışının durmasına neden oldu. Avustralya’da zorunlu olan arka koltuklardaki çocuk koltuğu bağlama aparatı bulunmaması nedeniyle satışlar ve sevkiyatlar askıya alındı.

Tesla tarafından müşterilere yapılan ve sorunun çözümü için yetkilerle görüşmelerin devam ettiği belirtilen açıklamada, “Model 3'ün Avustralya'daki teslimatlarının 17 Ocak 2024 mesai bitiminden itibaren durdurulacağını üzülerek bildiririz. Bu duraklamayı çözmek için ilgili makamlarla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu değişiklikler teslimatlarda gecikmelere yol açacak. Önümüzdeki hafta teslimatlara yeniden başlamayı umuyoruz” denildi.

Tesla'nın Avustralya genelinde teslim ettiği Model 3'leri geri çağırıp çağırmayacağı henüz belli değil.

Yetkililerden gelen açıklamaya göre elektrikli modelin çarpışma testi sertifikası askıya alındı ve ülke genelinde yasal olarak yeni araçların teslim edilemeyeceği belirtildi. Yapılan siparişlerin için ödenen paraların korunacağı ve gerekirse iade edileceği de belirtildi.

Avustralya'daki düzenlemeler, 5 koltuklu binek araçların tümünde, arka taraftaki koltukların tamamında çocuk koltupunu sabitlemek için bir üst bağlantı noktası bulunmasını zorunlu tutuyor.

Tesla'nın Avustralya'daki Model 3'ler için özel bir tasarıma gidiceği düşünülüyor.

MODEL 3 GÜNCELLENDİ

Tesla Model 3, 6 yılın ardından yoğun bir makyaj operasyonundan geçirildi. Daha çok aracın ön bölümünde yaşanan değişimle model daha verimli bir aerodinamik yapıya sahip oldu. 25 mm kadar uzayan modelin boyutlarında fazla değişim olmadı.

Yeni tasarımla birlikte Model 3’ün menzili de değişti. WLTP verilerine göre arkadan itişli model 513 kilometre menzil sunarken, AWD Long Range versiyonu ise 629 kilometre menzil vadediyor.

Aracın içinde 15,4 inçlik ekran yerini korurken, arka koltukların önünde 8 inçlik bir ekran daha yer alıyor. Buradan yolcular klima ve bildi eğlence sistemine erişim sağlayabiliyor. (NTV)

Musk, Tesla'daki kontrolünü artırmak istiyor

 

Tesla, Almanya'daki fabrikasında üretimi durdurdu

 

Tesla 1.6 milyon aracı geri çağırıyor

 

Tesla, tahtını BYD'ye kaptırdı

 

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

Elon Musk Çin'de lobi yapıyor

access_time28 Nisan 2024 22:06

ABD'li iş insanı Elon Musk, otonom sürüş teknolojisini piyasaya sürebilmek için Çin'de lobi yapıyor

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

Bodrum yaza ralli ile merhaba dedi

access_time28 Nisan 2024 20:51

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası üçüncü ayağı Rally Bodrum, Castrol Ford Team Türkiye takımından Ali Türkkan-Oytun Albayrak ekibinin liderliği ile sona erdi....

Şarj üniteleri hızla artıyor

Şarj üniteleri hızla artıyor

access_time27 Nisan 2024 13:36

Elektrikli araçlara talebin artmasıyla iş yeri sahipleri, hem teşvik hem de müşterilerinin taleplerini karşılamak için işletmelerinin önüne araç şarj üniteleri...

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

İstanbul'da yarın bu yollara dikkat

access_time27 Nisan 2024 13:09

İstanbul’da yarın düzenlenecek 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ve Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle bazı yollar trafiğe...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)