'Trafik terörü daha fazla can alıyor!'

'Trafik terörü daha fazla can alıyor!'

access_time03 Nisan 2013 17:17
“Trafik terörü”ne karşı önlem alacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, alkollü araç kullananları için “eli silahlı canavar” benzetmesi yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Karayolları Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı tanıtımı ile Karayolları Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Toplantısı'na katıldı.
Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin terör, diğerinin ise trafik olduğunu söyledi.
Trafik sorununu “trafik terörü” olarak nitelendiren Erdoğan, şöyle konuştu:
''İki önemli sorunumuz var. Bunlardan biri terör, ikincisi ise maalesef terör kadar konuşulmayan, terör kadar gündemde yer almayan trafik sorunudur. Buna aslına trafik terörü de diyebiliriz. Oysa baktığınızda trafik sorununun diğer değişle trafik terörünün silahlı bölücü terörden daha fazla can aldığını, daha fazla kan akıttığını görürsünüz. Biz bu iki sorunun da üzerine kararlı bir şekilde gidiyoruz. Başarılı olana kadar da yılmadan usanmadan çözüme yönelik çabalarımızı sürdüreceğiz''
Alkollü araç kullananları eli silahlı canavara benzeten Erdoğan, “Alkollü araç kullananı eli silahlı canavara benzetiyorum. Alkolsüz olanı da bir masuma benzetiyorum. Onun hiçbir günahı yok. Dikkatle trafikte yoluna devam ediyor. Öbürü ise rayından çıkmış ne yapacağı belli olmayan bir Deli Dumrul gibi ve taa karşı tarafa, yola geçebiliyor. Anayasamızın 58'inci maddesi, 'bununla mücadelede gerekli tedbirleri devlet alır' diyor” dedi.
Trafik kurallarına herkesin uyması gerektiğini bildirerek, ''Unvanı, makamı, konumu ne olursa olsun hiç kimseye ayrıcalık yapılmayacak, kurallar harfiyen uygulanacaktır. Bu konunun bizzat takipçisi olacağımı da herkesin bilmesini istiyorum'' diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

EPDK'dan katkılı motorin ve benzin kararı

access_time04 Mayıs 2024 08:06

Resmi Gazete yayımlanan EPDK kararına göre, 15 Mayıs'tan itibaren katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat tarifesi uygulanacak.

Togg satışlarında kredi rüzgârı

Togg satışlarında kredi rüzgârı

access_time03 Mayıs 2024 14:54

Nisan ayına özel finansman kampanyası yapan Togg'un satışları Nisan ayında hızlandı. Nisan ayında 3 bin 3 adet Togg satışı yapıldı.

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

Benzin ve motorin zam, otogaza indirim

access_time03 Mayıs 2024 12:20

3 Mayıs 2024 itibarıyla benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam gelirken, otogazda ise 1 lira 64 kuruş indirim yapıldı.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı düştü

access_time03 Mayıs 2024 09:06

2024 Nisan döneminde, hafif ticari araç ve otomobil pazarı sırasıyla; yüzde 28,6 ve yüzde 20,61 oranında geriledi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)