Türkiye'de en çok satılan Japon otomobili

Türkiye'de en çok satılan Japon otomobili

access_time28 Nisan 2014 04:04
Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Akın: Kompakt SUV segmentini yaratan markayız. Patron biziz. Büyüyen pazarda kuralları biz koyuyoruz
2014 yılının ilk 3 ayında kur, ÖTV artışı ve kredi sınırlamasına bağlı olarak otomotiv satışları yüzde 25 daralırken, pazarda en dikkat çeken marka Japon Nissan oldu. Emre Özpeynirci'nin Hürriyet'teki haberine göre son 3-4 yıldır ağırlıkta olarak 2 modelle yıllık 20 bin adetlik satış rakamlarını yakalayan ve istikrarını aynen devam ettiren Nissan, yılın ilk 3 ayında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 47 büyüyerek Türkiye’de en çok satılan Japon otomobil markası oldu.

3 ay sonunda toplam otomobil satışlarındaki pazar payını bir önceki yıla göre yüzde 2.49’dan 5.3’e çıkaran Nissan, en çok otomobil satan 6’ncı marka oldu. Nissan’ın en büyük çıkışı ise mart ayında yaşandı. Nissan, yeni Qashqai’nin devreye girmesiyle birlikte martta otomobil satışlarında yüzde 6.2’lik pazar payıyla 4’üncü marka oldu.
Nissan Türkiye Pazarlama Müdürü Mehmet Akın, başarılarını şöyle anlattı: “5 yıl önce 5-6 bin satışlarından bugün 20 bin adetleri aşan satışlara ulaştık. Bunda da kuşkusuz Qashqai ve Juke’un büyük payı var. Sonuçta biz kompakt SUV segmentini yaratan markayız, patron biziz. Rakiplerin bu pazara yeni modelleri sunması bizim işimize geliyor. Bu sayede pazar büyüdü. Kuralları biz koyuyoruz.”

Kompakt SUV sınıfındaki liderliklerini Ağustos ayında satışa sunacakları yeni X-Trail ile güçlendireceklerini kaydeden Akın, “Yeni X-Trail, 1.6 litre dizel otomatik motor seçeneğiyle Türkiye’ye gelecek. 2 modelle sürdürdüğümüz başarıyı 3 modelle artıracağız” yorumunu yaptı.

2015 HEDEFİ 27 BİNE ÇIKTI

Mehmet Akın, yıl sonunda toplam pazar daralırken Nissan’ın istikrarını koruyarak 20 bin adetlik satışı yine aşacağını belirtti. Akın, “Bu yıl pazar geçtiğimiz yıla göre büyüseydi bugün biz satışlarda 30 bin adetlik rakamları konuşuyor   olurduk. Ama herşeye rağmen bu yıl özellikle yeni Qashqai ve yeni X-Trail’le birlikte satışlarımızı yine de artırıp istikrarımızı koruyacağız.  2015 yılı hedefimiz ise 27 bin adet” dedi.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Yerli otomobil test aşamasında

Yerli otomobil test aşamasında

access_time05 Mart 2016 07:49

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yerli otomobilde 30-40 araçlık test filosu üretileceğini söyledi

Yeni yılda el yakacak

Yeni yılda el yakacak

access_time31 Aralık 2015 14:10

2016 model araçların gelmesiyle sıfır otomobilde fiyatlar artacak. Bu artış ikinci el otomobil fiyatlarını da yukarıya çekecek

Konuşan Murat 124 ilgi çekiyor

"Konuşan" Murat 124 ilgi çekiyor

access_time27 Aralık 2015 15:02

Antalya'da düzenlenen "Murat 124" buluşması etkinliğinde, birbirinden renkli ve özellikli otomobiller sergilendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

Yılbaşı için otobüs biletleri tükendi

access_time27 Aralık 2015 11:40

Yılbaşı tatilinde 8 milyon yolcu taşımayı hedefleyen otobüs firmaları, vatandaşların mağdur olmaması için 4 bin 500 ek sefer düzenleyecek

YORUM YAP

YORUMLAR (0)