Volvo yüz değiştirdi

Volvo yüz değiştirdi

access_time02 Mart 2013 10:38
2014 Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 ve S80 makyajlandı
Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 ve S80 rötuştan geçirildi. Revize edilmiş yelpaze gelecek ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.Volvo gelecek ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda neredeyse bütün yelpazeyi kapsayan bir ürün güncellemesi kapsamında altı makyajlanmış modeli sergileyecek.


Sadece yeni V40 ve 2014’ün sonlarında değiştirilmesi planlanan XC90 değiştirilmedi.

XC60 en kayda değer revizyonu geçiren araç olmuş. Otomobilin yenilenen ön tarafı araca daha geniş ve atak bir görünüm kazandıracak şekilde tasarlanmış.

Yeniden tasarlanmış ön farlar içeren yeni bir motor kaputu bulunuyor, yeni ızgaranın yatay havalandırma yarıkları da kromla kaplanmış. Önceki modelde siyah olan kaplama artık gövdenin geri kalanıyla aynı renkte. Viraj Çekiş Kontrolü artık bütün modellerde standart olarak geliyor.

S60 ve V60 için yapılan revizyonlarda ise daha geniş görünüm sunan yeni stil dikkat çekiyor. Her iki otomobilde de gündüz seyir ışıkları içeren yeni ön farlar ve daha geniş bir ızgara, yeni ön ve arka tamponlar, ayrıca arkada yeni LED kuyruk lambaları bulunuyor.

Daha önce R-Design’a özel olan, alçaltılmış spor şasi, ilk defa S60 ve V60’ın bütün versiyonlarında seçenek olarak sunuluyor.

V70, XC70 ve amiral gemisi S80 sedanda ufak değişiklikler yapılmış. Cam temizleme için motor kapağında bulunan su püskürtme enjektörleri kaputtan alınmış, ön ızgara radarı siyaha boyanmış ve daha büyük Volvo arması içeren krom ızgara eklenmiş.

Kabinde bütün modeller için yapılan güncellemeler ise, daha kaliteli malzemelerden ve V40’a tamamen renkli dijital gösterge panelinin eklenmesinden oluşuyor.

Ayrıca otomatik şanzımanlı modellerde ilk defa aksesuar olan üç kollu direksiyon simidi ısmarlanırsa, beraberinde vites değiştirme kulakçıkları da seçilebiliyor.

Yedi inçlik dokunmatik ekran İnternet erişimi ve Spotify müzik uygulaması için sesli komutlar, ayrıca 3 boyutlu navigasyon sunuyor.

Yelpazenin bütün modellerinde yakıt ekonomisi de iyileştirilmiş; en verimli S60 sedan artık 100 kilometrede 4 litre yakıt tükettiği söyleniyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

Elektrikli araç satışlarının 2030 yılında rekor seviyeye ulaşması bekleniyor

access_time25 Nisan 2024 15:02

EY ve Eurelectric'in işbirliği ile hazırlanan rapora göre, 2030 yılında Avrupa’da 75 milyondan fazla elektrikli araç olabilir. Avrupa'da satılan 5 otomobilden 1'i artık...

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)